• logo
  • osnovna stranica
  • Високи судски и тужилачки савјет Босне и Херцеговине

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Друга фаза информатизације правосуђа у Босни и Херцеговини

    15.10.2014.

    Паралелно са завршетком прве фазе развоја правосудног информационог система, чиме је постигнут планирани ниво функционалности правосудног информационог система, Одјел за ИКТ ВСТВ-а БиХ је развио планове за даљи развој информационог система усмјерене на пружање адекватне подршке јачању ефикасности рада у правосудним институцијама.

    Након посљедњег циклуса унапређења Система за управљање предметима у судовима и тужилаштвима, портала правосуђа БиХ, као и увођења система за учење на даљину реализираних кроз пројекте подршке Европске уније ИПА 2009 и ИПА 2010, развој функционалности правосудног информационог система је практично досегао технолошке, а у одређеним сегментима и инфраструктурне могућности система.  

    Кроз програме вишегодишњих капиталних улагања из буџета Босне и Херцеговине, као и инструмент предприступне помоћи Европске уније, ВСТВ БиХ је осигурао средства неопходна за обнављање застарјелих рачунара, набавку довољног броја софтверских лиценци, као и друге системске инфраструктуре.

    Почетком 2014. године, ВСТВ БиХ је кроз пројекат „Консолидација и даљи развој правосудног комуникацијског и информацијског система“ (ИПА 2012) започео процес развоја нове верзије најважнијег сегмента правосудног информационог система – Система за управљање предметима у судовима и тужилаштвима, чијим ће завршетком правосуђу Босне и Херцеговине бити осигурана технолошка и функционална подлога за унапређење радних процеса, на тај начин доприносећи побољшању ефикасности свакодневног функционисања судова и тужилаштава у сигурном и адекватном технолошком окружењу.

    3120 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1