• logo
  • osnovna stranica
  • Високи судски и тужилачки савјет Босне и Херцеговине

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Директор Секретаријата ВСТВ-а БиХ

    Високо судско и тужилачко вијеће Босне и Херцеговине (ВСТВ БиХ), на сједници одржаној 18.2.2013. године, именовало је Адмира Суљагића на дужност директора Секретаријата ВСТВ-а БиХ.

    Узимајући у обзир постигнуте резултате у претходном периоду, ВСТВ БиХ је на сједници одржаној 14.12.2016. године донијело Одлуку којом се директору Секретаријата ВСТВ-а БиХ, Адмиру Суљагићу, мандат продужава за додатне четири године почевши од 1.3.2017. године.

    До именовања на дужност директора Секретаријата ВСТВ-а БиХ обављао је послове шефа Кабинета Предсједништва ВСТВ-а БиХ и вишег правног савјетника предсједника ВСТВ-а БиХ.

    Од оснивања Високог судског и тужилачког вијећа БиХ, радио је као правни савјетник на Пројекту реорганизације прекршајног система и судова за прекршаје у БиХ, као и правни савјетник у Секретаријату ВСТВ-а БиХ на пословима планирања и комуникација и у Кабинету Предсједништва ВСТВ БиХ.

    Послије приправничког рада у адвокатури, у периоду од 1997. до 2001. године, као извршни директор пројекта ОСЦЕ-а и Вијећа Еуропе водио је Комисију за бесплатну правну помоћ у БиХ, а потом се као службеник за реформу правосуђа придружује Уреду високог представника, односно Независној правосудној комисији у БиХ, која је започела процес реформе правосуђа у БиХ.

    Такођер је радио у Уреду Вијећа Еуропе у БиХ, на пословима менаџера Пројекта Вијећа Еуропе и Еуропске комисије на подршци развоја центара за едукацију судија и тужилаца у БиХ. У оквиру Уреда Вијећа Еуропе био је један од координатора-вођа Пројекта за израду коментарâ на Закон о парничном поступку и Закон о извршном поступку.

    Адмир Суљагић је дипломирао на Правном факултету Универзитета у Сарајеву и има дугогодишње искуство у реформи правосудног система која се проводи у Босни и Херцеговини од 2002. године. Правосудни испит је положио 2001. године.

    Тренутно је полазник Заједничког мастер програма Економских факултета у Сарајеву и Загребу на МБА програму Стратешког информатичког менаџмента. Успјешно је окончао МБА ПрицеwатерхоусеЦооперс (ПwЦ) Програм администрације и управљања на ПwЦ Академији у Београду.  Додатно је прошао  програме едукације на Qуеен Марy Универзитету у Лондону, Европске академије за едукацију и друштвена истраживања у Бриселу и Харвард Универзитета, Јохн. Ф. Кеннедy Сцхоол оф Говернмент.

    Адмир Суљагић течно говори енглески језик.

    Дужност директора Секретаријата ВСТВ-а БиХ Адмир Суљагић преузима 1. марта 2013. године, односно наставља од 1. марта 2017. године.

    6839 ПРЕГЛЕДА
    Адмир Суљагић, директор Секретаријата ВСТВ БиХ
    • 1 - 1 / 1
    • 1