• logo
  • osnovna stranica
  • Високи судски и тужилачки савјет Босне и Херцеговине

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Секретаријат
  • Управа
  • Замјеник директора

    Замјеник директора Секретаријата ВСТВ-а БиХ

    Високо судско и тужилачко вијеће Босне и Херцеговине (ВСТВ БиХ), на сједници одржаној 17.4.2014. године, именовало је Хајру Пошковића на дужност замјеника директора Секретаријата ВСТВ-а БиХ.

    Хајро Пошковић је дипломирани правник са положеним правосудним испитом. Основно и средње образовање завршио је у Мостару гдје је и дипломирао на Правном факултету. Звање магистра правних наука је стекао након завршеног постдипломског студија из области Европских интеграција.

    Већину радног вијека је провео на мјесту правног савјетника у Мисији ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини. Као правни савјетник у ОСЦЕ Мисији у Босни и Херцеговини господин Пошковић је био ангажиран на пољу заштите људских права грађана Босне и Херцеговине. У периоду од 1998. до 2003. је учествовао у изради и проведби прописа који су регулисали поврат имовине расељених и избјеглих лица. Након тога је радио као правни савјетник специјалног изасланика Високог представника у БиХ на изради и доношењу Статута града Мостара.

    Поред ангажмана на имплементацији Анекса ВИИ Дејтонског споразума, господин Пошковић је био укључен у промовисање права социјално угрожених категорија становништва те је учествовао у изради и мониторингу примјене закона из сфере социјалне заштите грађана БиХ.

    У сарадњи са ВСТВ-ом БиХ и надлежним министарствима, од 2011. учествује у планирању и реализацији пројекта измјена и допуна закона о парничном поступку. У сарадњи са Министарством за људска права покренуо је поступак измјена и допуна процесних одредаба Закона о забрани дискриминације.

    Као предавач у Центрима за едукацију судија и тужилаца ради на промоцији Закона о забрани дискриминације од 2011 године. Господин Пошковић је учествовао у изради бројних публикација објављених од стране ОСЦЕ Мисије у БиХ. Учествовао је и на многобројним домаћим и интернационалним стручним семинарима и савјетовањима из области људских права и грађанских слобода.

    4969 ПРЕГЛЕДА
    Хајро Пошковић, замјеник директора Секретаријата ВСТВ-а БиХ
    • 1 - 1 / 1
    • 1