• logo
 • osnovna stranica
 • Visoko sudsko i tužilačko vijeće
  Bosne i Hercegovine

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

  Saopćenja za javnost

  Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

  Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

  VSTV BiH, u saradnji sa USAID-ovim projektom Pravosuđe protiv korupcije, održalo je danas tematsku konferenciju „Javni istupi nosilaca pravosudnih funkcija i korištenja društvenih mreža“, koja je imala za cilj da kroz prezentacije javnih istupa i korištenja društvenih mreža od strane nosilaca pravosudnih funkcija, iz različitih perspektiva, izvrši analizu trenutnog stanja i predloži preporuke koje će doprinijeti unapređenju transparentnosti i komunikacije pravosuđa BiH sa javnošću.29.06.2022.
  (Teslić, 8. juni 2022. godine) – U organizaciji Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, 8. juna 2022. godine održana je 16. Konferencija predsjednika sudova u Bosni i Hercegovini s ciljem analize efikasnosti rada sudova i uloge predsjednika sudova u njenom unapređenju te pitanja efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, imenovanja i odgovornosti nosilaca sudačke funkcije i transparentnosti sudova u kontekstu novousvojene Komunikacijske strategije VSTV-a i bh. pravosuđa.08.06.2022.
  (Teslić, 7. juni 2022. godine) – U organizaciji Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovine, održana je 16. Konferencija glavnih tužilaca u Bosni i Hercegovini s ciljem analize trenutnog stanja u tužilaštvima Bosne i Hercegovine i planiranja budućih pravaca djelovanja kojima će se osnažiti ove pravosudne institucije, posebno za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, te unaprijediti transparentnost tužilačkog sistema i odgovornost nosilaca tužilačke pozicije.07.06.2022.
  (Sarajevo, 6.6.2022. godine) - Izvještaj pod naslovom „Istraživanje sudske prakse procesuiranja trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini (2003-2021)“ prezentiran je u Sarajevu. Navedeni Izvještaj nastao je u okviru projekta koji provodi Centar za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu (CPRC), u okviru granta finansiranog od Programa podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE. Projekt je realiziran u saradnji sa Visokim sudskim i tužilačkim vijećem Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) i Uredom državnog koordinatora za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalne migracije Ministarstva sigurnosti BiH.06.06.2022.
  Pravni fakultet Univerziteta u Zenici pobjednik je takmičenja u simuliranom suđenju pred Evropskim sudom za ljudska prava „Ius versus iustitiam“, kojeg je organizovao Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u saradnji sa Visokim sudskim i tužilačkim vijećem BiH (VSTV BiH) i Misijom OSCE-a u BiH, u periodu od 3. do 5. juna 2022. godine u Mostaru. Učesnici takmičenja bili su studenti sa šest državnih pravnih fakulteta iz Mostara, Zenice, Tuzle, Bihaća i Istočnog Sarajeva.06.06.2022.
  • 1 - 10 / 1193
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 120