• logo
 • osnovna stranica
 • Kantonalni sud u Mostaru

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

  Pritužbe ili pohvale na rad sudija i uposlenika Kantonalnog suda u Mostaru

  12.09.2010.

  Pritužbe na rad sudija Županiskog/Kantonalnog suda u Mostaru trebate dostaviti Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, koje je jedino ovlašteno da razmatra te pritužbe.


  Uputstvo za popunjavanje Obrasca za ulaganje pritužbe ili pohvale na rad uposlenika

  ŽUPANIJSKOM-KANTONALNOM SUDU U MOSTARU

  Molimo da pažljivo pročitate naredna uputstva prije nego što popunite priloženi Obrazac za ulaganje pritužbe ili pohvale protiv uposlenika u ŽUPANIJSKOM-KANTONALNOM SUDU U MOSTARU (u daljem tekstu SUD)

   

  1. Sve podatke unesite štampanim slovima ili otkucajte na pisaćoj mašini osim kada je potrebno da stavite svoj potpis.

   

  1. Navedite što više podataka o navodnoj povredi dužnosti/neprofesionalnom ponašanju ili pohvalu, kao i bitne datume, vrijeme i mjesta; navedite Vama poznate svjedoke.

   

  1. Priložite kopije svih relevantnih dokumenata koje posjedujete ili jasno navedite dokumente za koje smatrate da sadrže dokaz o navodnoj povredi dužnosti ili neprofesionalnom ponašanju, ili pohvali.

   

  1. Ukoliko je potrebno, možete koristiti dodatne listove papira.

   

  1. Na obrazac stavite svoj potpis i datum i pošaljite ga u Ured predsjednika suda, na adresu navedenu u obrascu ili putem e-mail adrese suda , ili uložite u kutiju „Pritužbe i Pohvale“ koja se nalazi na ulazu u sud.

   

  1. Ured predsjednika suda prima i anonimne pritužbe (putem pošte ili elektronski na e-mail adresu suda ili ulaganjem u kutiju „Pritužbe i Pohvale“ koja se nalazi na ulazu u sud.), ali mu je u tim slučajevima otežano ili onemogućeno pribavljanje dodatnih dokaza, što može dovesti do odbačaja pritužbe ili pohvale zbog nedovoljnosti dokaza.

   Obrazac se nalazi na desnoj strani.

  2696 PREGLEDA
  • 1 - 1 / 1
  • 1