• logo
 • osnovna stranica
 • Kantonalni sud u Mostaru

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

  Sudbena policija

  Osnivanje sudske policije, kao i njeno ustrojstvo i nadležnosti su regulirani donošenjem Zakona o sudskoj policiji (Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine broj 19/96).

   

  Osnovne nadležnosti i ovlasti sudske policije su da izvršava sudske naredbe za prinudno privođenje osumnjičenih, optuženih, svjedoka i vještaka, privođenje osoba u odgovarajuće ustanove za izvršavanje mjere pritvora ili zatvorskih sankcija, izvršava naloge suda o pretresanju  prostorija i osoba, privremeno oduzima predmete, održavanje reda i mira u sudnici i unutar zgrade suda i tužiteljstva , vrši poslove sigurnosti sudaca, tužitelja i drugih djelatnika suda, kao i sigurnosti sudskih i tužiteljskih zgrada . Sudska policija 24 sata na dan osigurava prostor sudskih zgrada.

   

  Radom sudske policije čiji rad je organiziran po odjeljenjima za svaku od županija/kantona sa zapovjednicima na čelu rukovodi predsjednik vrhovnog suda Federacije BiH, a u Republici Srpskoj predsjednik Vrhovnog suda Republike Srpske.

   

  Ured Odjeljenja sudske policije za Hercegovačko-neretvansku županiju/kanton je smješten u zgradi Županijskog/Kantonalnog suda u Mostaru.

   

   

  3362 PREGLEDA
  • 1 - 1 / 1
  • 1