• logo
  • osnovna stranica
  • Opštinski sud u Velikoj Kladuši

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Kontakt
  • Pomoć za korištenje web stranice
  • Pomoć za korištenje web stranice

    Pomoć za korištenje web stranice

    Poštovani posjetitelji,

    idejni tvorac ove stranica, kao i ostalih web stranica sudova je Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine. Ideja da ovakav tip stranica bude otvoren je potekla od namjere da se pristup informacijama sistematizuje i na što jednostavniji način približi javnosti.

    Stranice su isključivo informativne.

    Na ovom mjestu možete naći uputu kako se kretati unutar cijelog web portala, te najbolje iskoristiti informacije i podatke koje se nalaze na web stranicama. Odgovornost za tačnost informacija snosi sud.

    Pristup informacijama koje su postavljene na ovoj web stranici omogućen je putem tri nivoa navigacije. Dva niva su horizontalna, a jedan je vertikalni.

    Osnovni je “glavni” (horizontalni) izbornik na vrhu strane strane i sive je boje. Ispod “glavnog” izbornika prelazite na uža područja

    . Sljedeći horizontalni nivo navigacije je crvene boje. Najniži nivo navigacije je vertikalni i on je sa podlogom plave boje.

    Ispod prva dva nivoa navigacije imate i informacijo o tome gdje se trenutno nalazite.

    Pojedinačno ćemo objasniti svaku kategoriju izbornika.

    Dokumenti na web stranici su html i/ili .doc. odnosno .pdf. formatu. Doc i pdf formati su formirani za skidanje sa web stranica (download). Za .pdf format potreban vam je program acrobat reader od 7.0 verzije. Za .doc Microsoft word ili neki tekst program.

    Preporučena rezolucija ekrana je 1024x768.

    Naslovnica

    Na naslovnici imate mogućnost odabira jezika/pisma prikazanih informacija.

    Obzirom da se na web stranici nalaze i informacije koje se mogu dobiti samo na zahtjev takav pristup možete imati logiranjem na stranicu. U gornjem desnom uglu naslovnice klikom otvarate mogućnost logiranja odnosno prijave za dodjeljivanje Korisničkog imena i Lozinke.

    “Naslovnica” se sastoji od šest grupa informacija. Raspoređene su u dva reda sa tri kolone.

    Grupa Aktuelnosti obuhvata najaktuelnije informacije vezane za svakodnevne aktivnosti suda. To su informacije o aktivnostima koje su se već desile.

    Grupa Riječ predsjednika sadrži pozdravnu riječ predsjednika suda kao izraz dobrodošlice i želje za što boljom međusobnom komunikacijom.

    Grupa Najava događaja predstavlja najavu budućih događanja važnih za sud sa datumom događanja.

    Grupa često postavljana pitanja prikazuje pitanja i odgovore koji su najčešće postavljana sudu, a vezana su za rad suda ili druge aktivnosti vezane za sam sud.

    Grupa Raspored suđenja prikazuje detaljne informacije o suđenjima u sudu za određeni vremenski period.

    Grupa Vijesti iz pravosuđa obuhvata informacije koje su vezane za pravosuđe BiH u cjelini.

    Unutar svih grupa starije novosti i informacije osim onih koje su na naslovnici nisu zbrisane. Klikom na riječ “više” prebaciti će vas arhivu aktuelnosti ili drugih informacija.

    Rad suda

    Klikom na Rad suda otvoriti će vam se web stranicama sa svim novostima (arhivom) koje su vezane za rad suda.

    Klikom na neku od kategorija možete dobiti informacije: o dokumentima koje na sudu možete dobiti, o samoj organizaciji suda, o statistici o protoku predmeta, o osnivanju suda, o uposlenicima suda

    Oglasna ploča

    Kroz informacije krećete se na isti način kao i kroz Rad suda. Na oglasnu ploču, administrator će stavljati informacije ili službene obavijesti koje su i u zgradi suda postavljene na oglasnu ploču

    Vaša pitanja

    Web stranica namijenjena profesionalnoj zajednici, medijima, i svim građanima Bosne i Hercegovine. Administrator će vrlo rado objaviti svaki stručni članak ili pitanje koje smatra interesantnim za javnost. i koji ispunjava stručne kriterije objave. Svaki posjetitelj može putem foruma https://forum.pravosudje.ba/ koji smo pokrenuli postaviti pitanje/komentar ili poslati svoj članak i eventualna dodatna objašnjenja uz članak. Za objavljeni članak autor za ne može očekivati naknadu. Odgovor na pitanje ili komentar biće dat na samom forumu. Najinteresantnija pitanja biće objavljena i u kategoriji Vaša pitanja.

    Odnosi s javnošću

    Unutar ovog modula nalaze se sve potrebne informacije za komunikaciju sa medijima, ali i sa ostatkom građanstva. Tu se nalazi i galerija slika.

    Kontakt

    Ovjde možete dobiti osnovne informacije za mogućnost kontakta sa sudom, ali i listu korisnih linkova kao i mapu stranice.

     

    3430 PREGLEDA
    • 1 - 1 / 1
    • 1