• logo
  • osnovna stranica
  • Portal pravosuđa Bosne i Hercegovine

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Akcioni plan implementacije preporuka Europske komisije

    Na sjednici održanoj 27. i 28.11.2017. godine usvojen je Akcioni plan implementacije preporuka Europske komisije.

    Akcioni plan je razvijen uz podršku projekta koji finansira Velika Britanija a u cilju adekvatne organizacije rada.

    VSTV BiH je usvojio i posebne operativne zaključke kako slijedi

    1. U cilju implementacije Akcionog plana implementacije Peer review preporuka, VSTV BiH usvaja posebnu organizaciju rada za narednih 6 mjeseci, koja podrazumjeva da će se intervjui sa kandidatima za nosioce pravosudnih funkcija obavljati u prvoj sedmici u mjesecu, dok preostali dio mjeseca će biti posvećen radu na sistemskim i strateškim pitanjima vezanim za implementaciju Peer review preporuka.
    2. Obzirom da će na realizaciji zaključka broj 1. učestvovati svi članovi VSTV BiH, potrebno je uputiti Obavještenje predsjednicima sudova i glavnim tužiocima da je potrebno izvršiti izmjenu Planova za rješavanje starih predmeta te korekciju norme za članove VSTV koji će biti pojačano angažovani u narednom periodu u radu u VSTV BiH.
    3. Svaka komisija i radna grupa do slijedeće sjednice treba da napravi svoj akcioni plan sa koracima izvršenja preuzetog zadatka.
    4. Svaka sjednica Vijeća do 30.06.2018. godine sadržavaće tačku referisanja izvršenja zadataka sa izvršenjem pojedinačnih akcionih planova sa posebnim aspektom na zadane rokove (nadzor i praćenje rada u cilju izvršenja zadataka u zadanim rokovima).
    • 1 - 1 / 1
    • 1