• logo
  • osnovna stranica
  • Portal pravosuđa Bosne i Hercegovine

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Акциони план имплементације препорука Еуропске комисије

    На сједници одржаној 27. и 28.11.2017. године усвојен је Акциони план имплементације препорука Еуропске комисије.

    Акциони план је развијен уз подршку пројекта који финансира Велика Британија а у циљу адекватне организације рада.

    ВСТВ БиХ је усвојио и посебне оперативне закључке како слиједи

    1. У циљу имплементације Акционог плана имплементације Пеер ревиеw препорука, ВСТВ БиХ усваја посебну организацију рада за наредних 6 мјесеци, која подразумјева да ће се интервјуи са кандидатима за носиоце правосудних функција обављати у првој седмици у мјесецу, док преостали дио мјесеца ће бити посвећен раду на системским и стратешким питањима везаним за имплементацију Пеер ревиеw препорука.
    2. Обзиром да ће на реализацији закључка број 1. учествовати сви чланови ВСТВ БиХ, потребно је упутити Обавјештење предсједницима судова и главним тужиоцима да је потребно извршити измјену Планова за рјешавање старих предмета те корекцију норме за чланове ВСТВ који ће бити појачано ангажовани у наредном периоду у раду у ВСТВ БиХ.
    3. Свака комисија и радна група до слиједеће сједнице треба да направи свој акциони план са корацима извршења преузетог задатка.
    4. Свака сједница Вијећа до 30.06.2018. године садржаваће тачку реферисања извршења задатака са извршењем појединачних акционих планова са посебним аспектом на задане рокове (надзор и праћење рада у циљу извршења задатака у заданим роковима).
    • 1 - 1 / 1
    • 1