• logo
  • osnovna stranica
  • Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Pravna pomoć

    19.05.2022.

    Okružni privredni sud Istočno Sarajevo nije ovlašten pružati pravnu pomoć strankama u postupku pred sudovima.

    U Republici Srpskoj od 01.09.2009. god. počeo je sa radom Centar za pružanje besplatne pravne pomoći, kancelarija Istočno Sarajevo, koja se od 01.11.2010. godine  preseljava na novu lokaciju koja se nalazi u ulici Dabrobosanska broj 14, Istočno Sarajevo.

    Centar za besplatnu pravnu pomoć je Republička upravna organizacija u sastavu Ministarstva pravde, koju je osnovala Vlada Republike Srpske, sa željom da se pravna pomoć pruži fizičkim licima koja se nalaze na teritoriji Republike Srpske, identifikovanim ko socijalno ugrožene osobe, a koji nisu u situaciji da izmiruju troškove zastupanja u postupcima ostvarivanja svojih prava i na zakonu zasnovanih interesa pred sudovima u Republici Srpskoj.

    Na drugom kolegijumu Centra za besplatnu pravnu pomoć održanog 22.12.2009. godine u Istočnom Sarajevu ustanovljeno je da Centar za besplatnu pravnu pomoć može vršiti zastupanje stranaka samo pred sudovima u Republici Srpskoj, a ukoliko se pojavi stranka iz Federacije Bosne i Hercegovine, može dobiti pravni savjet, ali ne i zastupanje pred sudovima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

    Opširnije na web prezentaciji Centra za besplatnu pravnu pomoć:
    www.mpr-centar.org

    789 PREGLEDA
    • 1 - 1 / 1
    • 1