• logo
  • osnovna stranica
  • Основни суд у Градишци

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Рад суда
  • Упуте грађанима
  • Увјерења и потврде

    Издавање увјерења и потврда

    Основни суд у Градишци издаје сљедећа увјерења и потврде:


    - увјерење да се против одређеног лица не води кривични поступак,
    - увјерење да се против одређеног лица не води прекршајни поступак,
    - увјерења из Регистра новчаних казни и прекршајне евиденције,
    - увјерење о неизрицању забране обављања трговачке или друге привредне дјелатности,
    - увјерење да је покренут, односно да није покренут брачни спор,
    - увјерења о вођењу или невођењу судских поступака (парнични, извршни, ванпарнични),
    - ЦМС потврда о пријему документа,

     

         За издавање увјерења и потврда потребно је поднијети одговарајући захтјев уз доказ о уплаћеној судској такси. Образац захтјева се може добити у писарници суда-соба бр. 7 као и инструкције о уплати судске таксе. Изузетно обрасци за одређену врсту увјерења се могу набавити искључиво у књижарама. Попуњен захтјев за издавање увјерења уз доказ о уплати судске таксе се предаје у писарници суда-соба бр. 7 а гдје се по изради исти и преузима.

    Судска такса за издавање увјерења износи укупно 15 КМ. (За поднесак којим се тражи издавање увјерења 5 КМ и 10 КМ за издато увјерење.)


    Странке су ослобођене обавезе плаћања судске таксе 

    -       на поднеске којим се тражи издавање увјерења и на увјерења ради остваривања права из здравственог и пензијско-инвалидског осигурања као и увјерења потребног за заснивање радног односа,

    -       на поднеске и одлуке суда у свим судским поступцима у остваривању права и статуса породица погинулих бораца Војске Републике Српске, као и породица, цивилних жртава рата и

    -       на поднеске о одлуке суда којим ратни војни инвалиди воде поступак за остваривање права из борачко-инвалидске заштите.

     

     

    Инструкција за уплату судске таксе гласи:
    Жиро рачун: 562-099-00000556-87
    Сврха дознаке: уплата судске таксе
    Прималац: Јавни приходи
    Врста прихода: 722211
    Буџетска организација: 1063001
    Општина 008

      

    Увјерење о невођењу кривичног поступка

    Овим увјерењем доказујете да против Вас није подигнута оптужница која је стала на правну снагу а ни изречена неправоснажна осуђујућа пресуда за кривична дјела за која се предвиђа новчана казна или затвор. Образац захтјева за издавање увјерења о невођењу кривичног поступка можете набавити у књижарама. 

     

    Увјерење о невођењу прекршајног поступка

    Овим увјерењем доказујете да против Вас није поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка од стране надлежног органа пред Основним судом у Градишци. Образац захтјева за издавање увјерења можете преузети у писарници суда-соба бр. 7 у приземљу зграде Основног суда у Градишци.

     

    Увјерење да не постоји дуг у Регистру новчаних казни

    Овим увјерењем доказујете да немате дуг у Регистру новчаних казни. Образац захтјева за издавање увјерења можете добити у у писарници суда-соба бр.7 у приземљу зграде Основног суда у Градишци.

     

    Увјерење о забрани обављања дјелатности

    Овим увјерењем доказујете да против Вас није изречена заштитна мјера забране обављања одређене дјелатности. Образац захтјева за издавање увјерења можете добити у писарници суда-соба бр. 7 у приземљу зграде Основог суда у Градишци.


    Увјерење о невођењу стамбеног спора

    Овим увјерењем доказујете да нисте странка у стамбеном спору над станом у државној, раније друштвеној својини а ради откупа истог. Образац Захтјева за издавање увјерења можете преузети у писарници суда-соба бр. 7 у приземљу зграде Основног суда у Градишци.

     

    Увјерење о вођењу брачног спора   

    Овим увјерењем се доказује да одређено лице није или јесте странка у брачном спору. Образац Захтјева за издавање увјерења можете преузети у писарници суда-соба бр. 7 у приземљу зграде Основног суда у Градишци.


    Увјерења о вођењу или невођењу судских поступака (парнични, извршни, ванпарнични)

    Овим увјерењем се доказује да одређено лице учествује као странка у једном од судских поступака (парнични, ванпарнични, извршни) или да одређено лице није странка у неком наведених поступака. Образац захтјева за издавање увјерења можете преузети у писарници суда-соба бр. 7 у приземљу зграде Основног суда у Градишци.

     

    ЦМС потврда о пријему документа

    Након запримања документа односно поднеска странке и уношења исте у ЦМС подносиоцу се издаје потврда о пријему документа која садржи идентификациони број који представља верификацију запримања документа и на исту није потребно стављати отисак печата. 

     

     

    2168 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1