• logo
  • osnovna stranica
  • Osnovni sud u Banjoj Luci

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Oglasna ploča
  • Elektronska oglasna tabla

    PRIJEM STRANAKA NA RAZGOVOR

    15.09.2014.

    Razgovor u Sudu, u vezi sa svim mogućim primjedbama i sugestijama na rad suda, mogu obaviti samo stranke u postupku, njihovi zakonski zastupnici i punomoćnici u periodu:

     

    -         od 11 do 14 sati, svake SRIJEDE, u zgradi Suda,

         kancelarija broj 95

     

    -         potrebno je da stranka popuni formular „ Zahtjev za prijem na razgovor “ koji se nalazi na pultu ispod panoa, da ponese sa sobom lični dokument radi identifikacije, da unaprijed zna broj predmeta pod kojim se vodi određeni postupak, kao i pripremi ostala pitanja i eventualne primjedbe na rad koja želi da postavi.

     

    -         u Sudu se strankama ne daju pravni savjeti, niti sastavljaju tužbe, žalbe itd., već se isključivo daju obavijesti koje su ograničene na podatke u kojem se fazi određeni predmet nalazi, te kroz razgovor pokušati riješiti sve prepreke i primjedbe u vezi s radom, a u cilju što bolje efikasnosti i saradnje Suda prema građanima.

    570 PREGLEDA

    Konkurs za prijem radnika

    10.04.2013.

    Osnovni sud u Banjaluci doneo je odluku o raspisivanju konkursa za prijem radnika na upražnjena radna mesta na neodređeno vreme. Konkurs je objavljen u dnevnom listu „Glas Srpske“ dana 10.04.2013 godine za radno mesto stručni saradnik-3 izvršioca.

     

    Pored opštih uslova propisanih Zakonom kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove:

     -VSS –završen Pravni fakultet-VII stepen stručne spreme

    - položen pravosudni ispit

    - 2 godine radnog iskustva na pravnim poslovimakm                                                                              

    - završen najmanje II stepen kursa za računare


     Intervju sa kandidatima biće podeljen u dve faze koje će biti posebno bodovane te će zajedno činiti konačnu ocenu kandidata.

     PISMENI TEST ( je kvalifikacioni za uži izbor kandidata sa kojima će biti obavljen usmeni intervju. Test se sastoji od 100 pitanja iz različitih pravnih oblasti sa ograničenim vremenskim trajanjem i nosi 80% ukupne konačne ocene kandidata)

     USMENI INTERVJU ( obavlja se sa kandidatima koji na pismenom testu ostvare 70 bodova i više a nosi 20% ukupne ocene kandidata).

    Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu „Glas Srpske“

    581 PREGLEDA

    Servis Elektronska oglasna ploča

    Servis Elektronska oglasna ploča omogućava strankama u postupku i drugim zainteresovanim licima uvid u dokumente koji su objavljeni na oglasnoj ploči u zgradi suda, a koji strankama nisu mogli biti uručeni putem pošte ili ličnom dostavom.

    Elektronska oglasna ploča ima isključivo informativni karakter, te će stranke i dalje imati obavezu dolaska u sud ukoliko žele preuzeti neko pismeno sa oglasne ploče suda.

    Tokom januara 2013. godine provedena je pilot faza primjene elektronske oglasne ploče nakon čega je usljedila objava servisa Elektronska oglasna ploča na svim web stranicama sudova u okviru pravosudnog web portala pravosudje.ba.

    Servis Elektronska oglasna ploča dostupan je ovdje. Napominjemo da je, nakon klika na link, potrebno pričekati par trenutaka dok se podaci osvježe i prikažu.

     

    Upute za pretragu sudskih pismena na E-ploči

    Klikom na navedeni link pojaviće se lista dokumenata poredana prema datumu objave.

    Ukoliko želite dodatno filtrirati prikazane podatke koristite pretragu.

    Za pretragu po imenu i prezimenu treba koristiti afrikate (č, ž, š itd.).

    Za pretragu po nazivu dokumenta poželjno je koristiti nazive dokumenata poput: poziv, pregled, rješenje i tome slično (bez obzira na veliko ili malo početno slovo).

    • 1 - 3 / 3
    • 1