• logo
  • osnovna stranica
  • Канцеларија дисциплинског тужиоца ВСТС-а Босне и Херцеговине

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • КДТ
  • О Канцеларији дисциплинског тужиоца
  • Главни дисциплински тужилац

    Главни дисциплински тужилац: Алена Курспахић Надаревић

    Високо судско и тужилачко вијеће Босне и Херцеговине (ВСТВ БиХ), на сједници одржаној 13. и 14. априла 2017. године именовало је Алену Курспахић Надаревић на дужност главног дисциплинског тужиоца Уреда дисциплинског тужиоца.

    Алена Курспахић Надаревић је рођена 1978. године у Сарајеву. Након завршене Прве гимназије у Сарајеву, дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Сарајеву 2002. године. Правосудни испит је положила 2006. године. Курспахић од 2008. године обавља послове из надлежности Уреда дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког вијећа Босне и Херцеговине. До именовања за главног дисциплинског тужиоца, одлуком ВСТВ-а БиХ, била је вршилац дужности главног дисциплинског тужиоца од јуна 2016. године. Претходних пет година је у Уреду дисциплинског тужиоца обављала дужност замјеника главног дисциплинског тужиоца на коју је именована са дужности дисциплинског тужиоца, гдје је радила од 2008. године.

    Своје цјелокупно професионално искуство Алена Курспахић Надаревић је стекла у правосуђу Босне и Херцеговине почевши од приправничког стажа 2003. године у Опћинском суду у Сарајеву, те након реформе правосуђа, у Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево и Тужилаштву Босне и Херцеговине.

    Члан је америчког НОБЦ-а (Натионал Организатион оф Бар Цоунсел) чији чланови проводе етичка правила којим се регулише професионално понашање правника. Коаутор је књиге „Дисциплинска одговорност у правосуђу: Увод у међународне стандарде и дисциплинска пракса“.

    Учествовала је на изради више докумената и анализа које се односе на примјену етичких правила у правосуђу, као и смјерница за израду планова интегритета у правосуђу. Говори енглески језик.

    4234 ПРЕГЛЕДА
    Алена Курспахић Надаревић, главни дисциплински тужилац
    • 1 - 1 / 1
    • 1