• logo
  • osnovna stranica
  • Općinski sud u Žepču

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Obnova Općinskog suda u Žepču

    Općinski sud u Žepču je ovih dana poprimio sasvim novi izgled. U prizemlju suda okončani su radovi na uređenju zone čekaonice, sudnice, ureda pisarnice, zemljišnog-knjižnog ureda, a radovima su obuhvaćeni i drugi pomoćni dijelovi zgrade. U sudu je uspostavljen Informativni pult kao centralno mjesto za odnos sa korisnicima suda.

    Rekonstrukcija predstavlja jedan od rezultata napora radnika suda i konsultanata na projektu „Pravda u zajednici – briga za korisnike suda“.

    Evo šta o tome kaže Predsjednica Općinskog suda u Žepču Dragica Dragičević:

    "Moram istaći da je ovim nastojanjima uveliko doprinio Projekat DFID-a. Ovaj projekat je komplementaran sa svim inicijativama reforme sudstva koje se sprovode u BiH zbog čega su svi uposleni u ovome sudu usvojivši  samokritičan pristup pokazali predanost u svojim aktivnostima kako bi došlo do uspostavljanja najviših standarda usluga koje oni  pružaju građanima.

    Posebno želim naglasiti i izraziti zahvalnost građanima koji su uprkos izolacionističkoj organizacionoj kulturi koja je postojala u ovome sudu, dali svoj doprinos kroz iskrene intrvjue i odvojeno vrijeme za rad u radionicama sa građanima.Ovu zahvalnost izražavam i Načelniku Opčine Žepče, Ministarstvu za pravosuđe i upravu Zeničko-Dobojskog  kantona  koje je podržalo sve naše aktivnosti uprkos ograničenim raspoloživim materijalnim i financijskim sredstvima.

    Implementirali smo nove standarde, pružili bolje informacije građanima i uspostavili javni dijalog sa građanima.i ovim stvorili  uvjete efikasnijeg pružanja usluga i povećali odgovornost uposlenih suda prema građanima.

    Znači, saznavši razinu usluge koju građani žele uspostavili smo sustave koji osiguravaju pružanje tražene razine usluge.

    Prolazeći kroz prostorije ovog suda vizualno ostavlja dojam da je došlo do fizičkog uređenja radnog prostora, no ukoliko se pojavite u ovome radnom prostoru kao korisnik suda zaključit ćete da to nije puko i fizičko uređenje zgrade, već da je to posljedica implementacije aktivnosti DFID-ovog projekta, koje su obuhvatile šira pitanja dostupnosti informacija građanima, povjerenja u sud, javnog dijaloga, efikasnosti suda i tretmana korisnika suda.

    U kontekstu navedenog stvoren je sustav Rukovođenja izvedbom suda,  Informativna strategije, sustav konsultacija sa građanima, Povelja o tretmanu korisnika suda kao i niz informativnih materijala koji olakšavaju i ubrzavaju obavljanje posla na ovom sudu.

    Kao dio informativne strategije u sudu je uspostavljen informativni pult i ovim su stvoreni uvjeti sistematskog pružanja informacija korisnicima suda. U prostoru informativnog deska nalaze se informacije o sudu, njegovoj nadležnosti organizaciji i radu, standardima tretmana korisnika suda, upustva o najčešćim postupcima, odgovori na najčešća pitanja kao i druge korisne informacije koje će Vam omogućiti da brže i jednostavnije obavite svoj posao u ovom sudu."

     


     

    1070 PREGLEDA
    • 1 - 1 / 1
    • 1