• logo
  • osnovna stranica
  • Окружни привредни суд у Источном Сарајеву

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Рад суда
  • Организација суда
  • Регистар привредних субјеката

    Регистар привредних/пословних субјеката

    16.06.2011.

    Регистар привредних/пословних субјеката је организациона јединица унутар Окружног привредног суда у Источном Сарајеву .

    Предмет рада судског регистра јесте поступање по судско-регистарским предметима који се односе се на вођење евиденције о правним лицима – субјектима уписа, од конституисања истих – оснивања, до окончања постојања истих – брисања из судског регистра. У судски регистар уписују се сви основни подаци о субјекту уписа као и свака промјена код субјекта уписа. У судски регистар уписују се подаци и промјене које се односе на: назив, сједиште, капитал, овлаштена лица, фирму, дјелатност, осниваче, МБС, ЈИ …

    На основу службених евиденција поступајуће судије и упосленици судског регистра дају странкама податке који се односе на статус субјекта уписа (увјерења стечај, ликвидација…), актуелно стање (актуелни извод из судског регистра), податке из евиденције субјекта уписа од Оснивања до задње промјене (историјски извод из судског регистра).

    Пријаве за регистрацију као и различити захтјеви запримају се на писарници суда код референта - уписничара судског регистра. Уписничар исте заводи у службене евиденције суда ( РЕГ И РЕГЗ уписнике ) и разводи даље према поступајућим судијама и лицима овлаштеним за поступање по предметима у судском регистру. Пријаву, као и исправе и акте достављене у њеном прилогу цјени и коначни акт доноси поступајући судија. Поступајућа службена лица након разматрања захтјева за издавање података из службене евиденције издају тражене податке у складу са службеним евиденцијама овог суда. Након окончања тражених радњи (израде рјешења, увјерења, извода и сл.) предмети се одлажу у писарницу суда и то код референта – уписничара и странке их, након уплате дужне таксе могу преузети у истом. 

    С обзиром да се ради о ванпарничном поступку, сва комуникација странака са судом која се односи на поступање по предметима (поступање по закључцима, допуна захтјева и сл.) обавља се предавањем писмена на уписник суда код референта – уписничара.

    Све потребне формуларе можете преузети са картице "Пратећи документи" или директно на писарници регистра.

    Актуелни извод из судског регистра садржи актуелно стање субјекта уписа, односно актуелно стање на дан издавања извода., а такса се плаћа 10 КМ по страници након израде Извода.

    Историјски извод из судског регистра садржи податке о субјекту уписа (оснивање и све извршене промјене код субјекта уписа), а уз Захтјев за издавање историјског извода из судског регистра прилаже се и доказ о уплати таксе у висини од 10 КМ по страници.

    Судска такса се уплаћује на:
    Жиро рачун број : 5620990000055687
    Прималац: РАЧУН ЈАВНИХ ПРИХОДА БАЊА ЛУКА
    Врста прихода: 722211
    Буџетска организација: 1085001

    • 1 - 1 / 1
    • 1