• logo
  • osnovna stranica
  • Окружни привредни суд у Источном Сарајеву

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Писарница

    17.06.2011.

    Писарница је организациона јединица суда која има задатак вођења уписника. Уписници у овом суду воде се само у електронској форми према Правилнику ВСТВ-а БиХ о управљању ЦМС предметима а подаци се чувају на електронском медију за похрану података.

    ЦМС (Цонтент манагемент сyстем) је дизајниран тако да само овлаштеним особама омогућава приступ и унос података у регистре. У писарници суда врши се Регистровање свих врста поднесака, како инцијалних тако и оних који се предају на постојећи предмет.. Сви предмети се означавају бројем који остаје исти од момента уношења у регистар до тренутка његовог окончања. Бројеви се предметима додјељују аутоматски. Референти судске писарне старају се о чувању и руковању физичким омотима списа и конзистентношћу његовог садржај, организују улагање поднесака који су регистровани на пријемној канцеларији. Писарница суда пружа могућност увида у списе странкама, овлаштеним лицима и пуиномоћницима.

    Вријеме када странка може вршити увид у предмет је од 12.00 до 14:00, након што се претходно писменим путем обрати са захтјевом и након што предсједник суда или поступајући судија дозволе да странка изврши увид у предмет. Увид у спис увијек ће се вршити у присуству овлаштеног радника суда.

    Све потребне формуларе можете добити на писарници суда, или исте можете преузети у прилогу десно, на линку "Преузмите формуларе овдје".

    681 ПРЕГЛЕДА
    Писарница суда
    • 1 - 1 / 1
    • 1