• logo
  • osnovna stranica
  • Окружни привредни суд у Источном Сарајеву

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Правна помоћ

    19.05.2022.

    Окружни привредни суд Источно Сарајево није овлаштен пружати правну помоћ странкама у поступку пред судовима.

    У Републици Српској од 01.09.2009. год. почео је са радом Центар за пружање бесплатне правне помоћи, канцеларија Источно Сарајево, која се од 01.11.2010. године  пресељава на нову локацију која се налази у улици Дабробосанска број 14, Источно Сарајево.

    Центар за бесплатну правну помоћ је Републичка управна организација у саставу Министарства правде, коју је основала Влада Републике Српске, са жељом да се правна помоћ пружи физичким лицима која се налазе на територији Републике Српске, идентификованим ко социјално угрожене особе, а који нису у ситуацији да измирују трошкове заступања у поступцима остваривања својих права и на закону заснованих интереса пред судовима у Републици Српској.

    На другом колегијуму Центра за бесплатну правну помоћ одржаног 22.12.2009. године у Источном Сарајеву установљено је да Центар за бесплатну правну помоћ може вршити заступање странака само пред судовима у Републици Српској, а уколико се појави странка из Федерације Босне и Херцеговине, може добити правни савјет, али не и заступање пред судовима у Федерацији Босне и Херцеговине.

    Опширније на wеб презентацији Центра за бесплатну правну помоћ:
    www.мпр-центар.орг

    813 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1