• logo
  • osnovna stranica
  • Кантонално тужилаштво
    Средњобосанског кантона

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Организациона структура

    04.11.2020.

    Унутрашњу организацију Тужилаштва сачињавају  главни тужилац, Колегиј, тужилачки Одјели, службе и управа Тужилаштва.

    Колегиј тужилаца Кантоналног тужилаштва Средњобосанског кантона чине главни тужилац, замјеници главног тужиоца и сви тужиоци Тужилаштва.

    Колегиј може ваљано засједати и доносити одлуке када, прописано позвано, буде присутна бар половина његових чланова, уз присуство главног тужиоца или оног који га на законит начин замјењује.

    Одјели Тужилаштва су:

    Одјел И-Одјел за опћи криминал, ратне злочине, крвне и сексуалне деликте.

    Одјел ИИ-Одјел за организовани криминал, корупцију и привредни криминал са пореским утајама, малољетнички,  имовински и саобраћајни деликти.

     У надлежности сваког одјела јесте предузимање радњи везаних за спровођење кривичних поступака и обављање других задатака повјерених у складу са његовом специјалношћу, на начин како је то утврђено Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста, интерним правилима и другим актима Тужилаштва.

    Одјел И се бави кривичним дјелима опћег криминала,  ратног злочина, крвних и сексуалних деликата и другим дјелима што се утврђује Правилником.

    Одјел ИИ  се бави кривичним дјелима организованог криминала, корупције и привредног криминала са пореским утајама, малољетничким, имовинским и саобраћајним деликтима као и привредним пријеступима.Распоред тужилаца у одјеле врши главни тужилац.

    Главни тужилац по потреби и након консултација са замјеницима главног тужиоца, може наредити привремени премјештај тужилаца из једног у други одјел Тужилаштва.

    Сваки од одјела Тужилаштва састоји се од замјеника главног тужиоца, који руководи одјелом, одређеног броја тужилаца и најмање по једног стручног савјетника.

    Архивар Тужилаштва распоређује остало особље да помаже у раду одјела у складу са годишњим планом и зависно од потреба послова.

    На челу сваког Одјела налази се један од замјеника главног тужиоца који руководи одјелом.

    За свој рад и рад одјела којим руководи, замјеник главног тужиоца непосредно одговара главном тужиоцу.

    827 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1