• logo
  • osnovna stranica
  • Кантонални суд у Мостару

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Рад и организација писарнице Жупанијског/Кантоналног суда у Мостару

    Писарница суда је организирана тако да има више одјела и то :

    1. Одјел за пријем поште ,
    2. Одјел за отпрему поште ,
    3. Доставна служба ,
    4. Судска писарница ,
    5. Архив суда ,
    6. Шеф судске писарнице .

    Ад.1. Одјел за пријем поште свакодневно врши подизање поште за суд из поштанског фаха суда , те непосредно у суду врши пријем свих врста поднесака и писмена непосредно од странака , разврстава пошту за даљњи рад по примљеним писменима и поднесцима , уноси податке у ЦМС систем ( систем електронског вођења предмета ) , те издаје странкама потврде о примљеним поднесцима и писменима .

    Ад.2. Одјел за отпрему поште свакодневно припрема , пакира и отпрема из суда сву пошту која из суда иде према странкама и било којем другом адресанту било путем поште или доставне службе суда . Овај исти Одјел издаје грађанима и увјерења о невођењу поступка .

    Ад.3. Доставна служба суда свакодневно врши физичку и непосредну доставу поште и пошиљака из суда према странкама и другим адресантима .

    Ад.4. Судска писарница води све врсте судских уписника и именика , физички формира судске списе , издаје списе суцима , води све врсте евиденција везано за списе предмета суда , врши расподјелу предмета суцима , врши евиденцију свих промјена унутар ЦМС сустава вођења предмета , израђује све потребне статистике , улаже све пристигле поднеске у спис предмета и тд.

    Ад.5. Архив суда врши пријем и чување документације суда која пређе у архивску грађу , води одговарајуће регистре и архивске књиге , вади и издаје списе и документацију из архиве за потребе суда , странака или грађана , остварује сурадњу са Архивом Херцеговине и другим стручним архивским организацијама и тијелима и тд.

    Ад.6. Шеф писарнице руководи цјелокупним радом писарнице и брине се о организацији рада у писарници , израђује аналитичке , статистичке и друге извјештаје о раду суда и судаца , овјерава одлуке суда , издаје одговарајућа увјерења за странке и грађане и тд.

    Пријемни одјел и писарница суда раде непосредно са странкама сваког радног дана од 09,00 до 14,00 сати. У преосталом радном времену се завршавају послови који нису везани за рад са странкама .

    Увјерења о не вођењу поступка се грађанима Мостара издају иза 13,00 сати сваког радног дана а грађанима изван Мостара тијеком цијелог радног дана.

     

    2009 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1