• logo
  • osnovna stranica
  • Општински суд у Бугојну

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Ваша питања
  • Често постављана питања
  • Често постављана питања

    Како добити информације о предмету...

    06.09.2023.

    У писарници суда (соба бр.1) можете добити информације о предмету, односно основне податке о предмету типа: "број предмета, странке у предмету, поступајући судија, поднесци у предмету, заказано рочиште и сл.", а ако Вам је потребан увид у цијели спис можете се обратити шефу судске писарнице у канцеларију број 25 који ће Вам омогућити увид у предмет по прописаним правилима.

    3139 ПРЕГЛЕДА

    Шта је катастар?

    27.06.2023.

    Катастар је регистар података о земљишту у некретнина Државне геодетске управе. Уз своја друга задужења, катастар је подршка систему регистрације права власништва и других стварних права везаних за некретнине, односно подршка грунтовници.

    Уреди за катастар издају посједовне листове који садрже податке о катастарској честици и податке о посједнику, али нису доказ о власништву. Подаци о власништву видљиви су само из земљишних књига, односно власничког листа.

    634 ПРЕГЛЕДА

    Како добити увјерење да није изрицана мјера забране обављања дјелатности за правна и физичка лица?

    14.08.2008.

    Увјерење да није изречена мјера забране обављања дјелатности за правно или физичко лице можете добити у соби бр.21 уз приложен захтјев за издавање увјерења. Захтјев за правна лица мора бити овјерен печатом фирме на меморандуму и потписан од стране одговорне особе. Захтјев за физичка лица можете добити у згради суда уз приложену личну/особну карту као доказ идентитета.

    Прилог уз увјерење је извод из јединственог Регистра новчаних казни.

     

    За издавање увјерења плаћа се судска такса у износу од 11,00 КМ.

     

     

    УПЛАТНИЦА:

    Рачун примаоца: 3380002205003005

    Врста прихода: 722221

    Буџетска организација: 1306002

    Сврха дознаке: ТАКСА

    Прималац: БУDžЕТ СБК

     

    Шта је грунтовница?

    18.06.2008.

    У земљишно-књижним уредима Опћинских судова, тзв, ГРУНТОВНИЦАМА, воде се земљишне књиге. У земљишне књиге уписује се власништво и друга стварна права над некретнином, те друге чињенице битне за правни промет.

    Земљишна књига је ЈАВНА.

    Свако може захтјевати увид у земљишне књиге у присутности шефа земљишно-књижног уреда (или земљишно-књижног референта) и из ње добити изватке, исписе и пријеписе. Земљишна књига и сви изватци имају снагу јавних исправа.

    Земљишно књижни уред овог суда (грунтивница) смјештана је у новим просторијама Опћинског суда у Бугојну, у којој се воде земљишне књиге за некретнине са подрућја Опћина Бугојно, Доњи Вакуф и Горњи Вакуф.

    629 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 4 / 4
    • 1