• logo
 • osnovna stranica
 • Opštinski sud u Travniku

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
 • Rad suda
 • Upute građanima
 • Ovjere i prepisi

  Ovjera isprava

  31.07.2008.

  Ovjera isprava vrši se u pisarni / pisarnici Općinskog suda u Travniku . 

  U ovom sudu možete ovjeriti sljedeće isprave :  javne isprave ( punomoći , izjave i sl. ) , diplome i svjedodžbe , isprave izdate u matičnim uredima ( npr.Izvadak iz matične knjige rođenih , matične knjige vjenčanih , matične knjige umrlih i slično ) , potvrde ( npr.Potvrda o slobodnom bračnom stanju , potvrda o nekažnjavanju izdata od policijske uprave Općine Travnik , potvrda za putovanje maloljetnih lica u druge države , prijevodi sudskih tumača za strane jezike , potvrda o životu penzionera / umirovljenika i sl. ) ,punomoći i izjave  , izjave.

  Prije dolaska u Sud da ponesete : ličnu kartu / osobnu iskaznicu ili putnu ispravu , original isprave koju želite ovjeriti .

  Nakon što ste pribavili isprave : donesite ih u Sud i javite se na info pult za uputstva , sačekajte da posao obave stranke koje su došle prije Vas , a zatim dokumenta predajte referentu pisarnice / pisarne . Za svaku ovjeru plaća se sudska taksa koja se određuje po vrsti ovjere , a informaciju o visini takse dobit ćete od referenta , ukoliko ste punomoćnik , a punomoć je ovjerena van BiH , za države sa kojima BiH nema potpisan međunarodni sporazum punomoć mora obvezno biti nadovjerena APOSTILLE pečatom .

  Uredno predati zahtjevi obradit će se istog dana . Sve dodatne informacije možete dobiti izravno od referenta pisarnice ili putem telefona .

  1510 PREGLEDA

  NADOVJERA ISPRAVA ( za upotrebu u inozemstvu - apostille pečatom )

  25.06.2008.

  Svaka isprava izdata u Općini Travnik mora biti posebno ( međunarodno ) ovjerena kod ovog suda da bi vrijedila na području druge države .Nadovjera isprava za upotrebu u inozemstvu vrši se u pisarnici općinskog suda u Travniku.Za sve druge isprave koje nisu izdate u Općini Travnik , nadovjera se radi u sudu općine u kojoj je izdata ( tj. u mjesno nadležnom sudu ) .

  Ukoliko niste sigurni da li možete izvršiti nadovjeru u ovom sudu , molimo Vas da nas pozovete . U ovom sudu možete ovjeriti sljedeće dokumente :  javne isprave ( punomoći , izjave i sl. ), diplome i svjedočanstva , isprave izdate u matičnim uredima ( npr.izvadak iz matične knjige rođenih ,matične knjige vjenčanih , matične knjige umrlih i sl. ) , potvrde ( npr.potvrda o slobodnom bračnom stanju , potvrda o nekažnjavanju izdata od policijske uprave Općine Travnik , potvrda za putovanje maloljetneosobe u druge države , prijevodi sudskih tumača za strane jezike , potvrda o  životu penzionera i sl. )

   Prije dolaska u Sud ponijeti : ličnu kartu / osobnu iskaznicu ili putnu ispravu , original isprave koju želite da ovjerite , prijevod originala isprave na jeziku države u kojoj će se koristiti.      ( Ovaj prijevod trebate sačiniti kod ovlaštenog sudskog tumača . Spisak / Lista sudskih tumača za sve jezike nalazi se u Sudu . ) , potreban broj kopija isprava koju želite ovjeriti  .

  Nakon što ste pribavili isprave donesite ih u Sud i predajte referentu za ovjeru isprava . Referent Suda će Vam pomoći i da sačinite zahtjev za ovjeru .Uredno predati zahtjev će se obraditi istog dana. 

  Za jedan primjerak dokumeta koji želite ovjeriti uplaćujete sudsku taksu u iznosu od  20,00KM  , te 10,00KM za svaku narednu ovjeru ukoliko imate više dokumenata za ovjeriti . Sudsku taksu možete upatiti u banci ili pošti na naš transakcijski broj računa : 338 000 2205  003 005

   , poziv na broj : 6146000000 , vrsta prihoda : 722221 , općina 091.

  Sve dodatne informacije možete dobiti izravno od referenta pisarnice / pisarne ili putem telefona .

   

  1328 PREGLEDA
  • 1 - 2 / 2
  • 1