• logo
  • osnovna stranica
  • Општински суд у Мостару

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Кутак за грађане
  • Ваша питања
  • Често постављана питања

    Како добити информације о предмету?

    Све информације о предмету који је у ЦМС систему, можете добити у пријемној канцеларији Писарнице суда, која се налази у приземљу зграде суда, или путем телефона 036/501-100 и 036/501-101.

    Основне податке о предмету типа: "број предмета, странке у предемету, поднесци у предмету, заказано рочиште и слично" можете добити од Референта за унос докумената, а ако Вам је потребан увид у спис онда ће Вас упутити до шефа судске писарнице који ће Вам омогућити увид у Предмет по прописаним правилима односно прослиједити до референта за управљање списима.

    450 ПРЕГЛЕДА

    Како похранити тестамент?

    Ако желите да оставите тестамент/опоруку Суду на чување, потребно је да уплатите додатну таксу у износу који ће Вам одредити поступајући судија/судац. Након што сте учинили све горе наведено, дођите у Суд и обратите се референту писарне. Све додатне информације можете добити изравно од референта писарне или путем телефона.

    442 ПРЕГЛЕДА

    Гдје могу предати писмено/поднесак на суд?

    Сва писмена можете предати сваким радним даном од 09,30 до 13,00 сати, непосредно у Писарну суда (приземље зграде суда).

    448 ПРЕГЛЕДА

    Захтјев за издавање јединственог приступног кода (ЈПК)

    Наведена функционалност ЦМС-а се користи за издавање јединственог приступног кода странци за увид у предмета путем интернета.

    Приступни код се издаје искључиво странкама у поступку (тужитељ и тужени) као и њиховим законским заступницима или пуномоћницима, у свим судским предметима изузев кривичних предмета.

    Подаци потребни за издавање јединственог приступног кода:

    -   број судског предмета

    -   ИД за правно лице или ИД пуномоћника (адвокатска канцеларија)

    -   матични број за физичко лице

    Једном издат код се не може поново издати у истом броју предмета и истој фази.

    363 ПРЕГЛЕДА

    Како могу доћи до поступајућег судије?

    До судије који суди у Вашем поступку није дозвољено долазити без позива. За све информације о Вашем предмету обратите се судској писарни путем телефона 036/501-100 и 501-101.

    400 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 5 / 5
    • 1