• logo
  • osnovna stranica
  • Општински суд у Зеници

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Пријем државних службеника, намјештеника, судија и стручних сарадника

    Опћи услови за постављење државних службеника су прописани одредбом члана 25. Закона о државној служби у ФБиХ, а посебни увјети утврђени су Правилником о унутрашњој организацији Опћинског суда у Зеници за свако радно мјесто .

    Опћи услови за пријем намјештеника у радни однос  прописани су одредбом члана 24.  Закона о намјештеницима у органима државне службе у ФБиХ („Сл. новине ФБиХ“ , број: 49/05), а посебни увјети утврђени су Правилником о унутрашњој организацији и усаглашени су са Уредбом о допунским пословима основне дјелатности и пословима помоћне дјелатности из надлежности органа државне службе које обављају намјештеници („Сл. новине ФБиХ“, број: 69/05).

    Пријем и постављење државних службеника и намјештеника врши предсједник суда, након проведене процедуре утврђене Законом о државној служби у ФБиХ, а по претходно прибављеном мишљењу Агенције за државну службу  ФБиХ односно у поступку и процедури прописаној Законом о намјештеницима у органима државне службе у ФБиХ са Листе кандидата који испуњавању све увјете расписаног интерног или јавног огласа за намјештеника.

    Конкурсну процедуру за именовање редовних и додатних судија односно стручних сарадника, који суде у одређеним врстама предмета, проводи Виско судско и тужилачко Вијеће.

    • 1 - 1 / 1
    • 1