• logo
  • osnovna stranica
  • Општински суд у Завидовићима

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Пријем у радни однос државних службеника и намјештеника

    25.08.2009.

    Пријем у радни однос државних службеника и намјештеника и њихово постављање односно распоређивање на одговарајуће радно мјесто врши се у складу са Законом и Правилником о унутрашњем пословању опћинског суда у Завидовићима.

    Опћи услови за постављење државних службеника су прописани одредбом члана 25. Закона о државној служби у ФБиХ  („Сл. новине ФБиХ“ број: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06), а посебни увјети утврђени су Правилником о унутрашњој организацији за свако радно мјесто посебно.

    Опћи услови за пријем намјештеника у радни однос  прописани су одредбом члана 24.  Закона о намјештеницима у органима државне службе у ФБиХ („Сл. новине ФБиХ“ број: 49/05) а посебни увјети утврђени су Правилником о унутрашњој организацији усаглашени са Уредбом о допунским пословима основне дјелатности и пословима помоћне дјелатности из надлежности органа државне службе које обављају намјештеници („Сл. новине ФБиХ“ број: 69/05)

    Сагласност на Правилник о унутрашњој организацији у складу са одредбом члана 37. ст. 2.Закона о судовима у ФБиХ („Сл. новине ФБиХ“ број: 38/05 и22/06) даје Федерални министар правде.

    Пријем и постављење државних службеника и намјештеника врши предсједник суда и то државних службеника након проведене процедуре  утврђене Законом о државној служби у ФБиХ по претходно прибављеном мишљењу Агенције за државну службу, а намјештеника по поступку и процедури прописаној Законом о намјештеницима у органима државне службе у ФБиХ и то са Листе кандидата који испуњавању све увјете расписаног огласа (интерног или јавног).


     

    588 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1