• logo
  • osnovna stranica
  • Општински суд у Завидовићима

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Писарница

    Опћински суд у Завидовићима – у сједишту суда у Завидовићима, као и у Одјељењу суда у Маглају, имплементирао је у цјелости  ЦМС сустав, што омогућава брже и квалитетније управљање судским списима а странкама у поступку је омогућено да, уз кориштење јединственог приступног кода, преко интернета прегледавају судске предмете у којима се појављују као странке у поступку.

     

    Све информације о судским поступцима странке или њихови пуномоћници односно законски заступници  могу добити и у писарници суда гдје могу извршити и увид у спис. Странка мора запосленику писарнице предочити број под којим се у ЦМС-у води спис односно стари број списа уколико већ нема информацију о новом ЦМС броју списа.

     

    У писарници у сједишту суда у Завидовићима странка може поднијети и захтјев за издавање увјерења о (не)вођењу казненог поступка, такођер може извршити овјеру  потписа  које ће користити на подручју Босне и Херцеговине  ако  овјера није у искључивој надлежности нотара.

    Поред наведене писарнице у којој се налазе предмети заведени у ЦМС, у суду се налази и писарница за извршне предмете који нису ушли у ЦМС ( комунални предмети у којима је поступак покренут на основу вјеродостојне исправе и предмети поводом неплаћања РТВ таксе) гдје странка, њен заступник или пуномоћник  може добити информацију о току тог судског поступка и могу извршити увид у спис.

     

    Такођер постоји писарница за прекршајне предмете у којима странка, њен пуномоћник или заступник може добити информације о прекршајном поступку у коме учествује и извршити увид у спис. У истој писарници  могу  поднијети захтјев за издавање увјерења да у прекршајном поступку није изречена заштитна мјера забране обављања дјелатности, увјерење да у прекршајном регистру новчаних казни нема дуга по основу прекршаја .

     

    У писарници у одјељењу суда у Маглају може се извршити овјера (апостиле) докумената који ће се користити у иностранству ако се та овјера у страној земљи захтијева.

     

     

    399 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1