• logo
  • osnovna stranica
  • Кантонално тужилаштво Кантона Сарајево

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Контакт
  • Помоћ за кориштење web странице
  • Помоћ за кориштење web странице

    Помоћ за кориштење wеб странице

    Поштовани посјетитељи,

    Од 2008. године ИКТ одјел ВСТВ-а ради на развоју пројекта Правосудног портала, као централне тачке за приступ различитим информацијама из свих правосудних институција у Босни и Херцеговини. Идеја да се отвори Правосудни портал, потекла је од намјере да се благовремено информира јавност о догађајима у правосуђу БиХ, те да се приступ информацијама систематизира и да грађани, на што једноставнији начин, могу доћи до жељених података.  

    На овом мјесту можете наћи упуту за кретање унутар службених wеб страница правосудних институција у оквиру правосудног wеб портала, која има за циљ да Вам што више олакша проналазак тражених информација. Све службене wеб странице, унутар правосудног wеб портала, су једнобразне и користе се на једнак начин. Странице су искључиво информативног карактера и одговорност за тачност информација сноси правосудна институција којој службена wеб страница припада.

    Службене wеб странице правосудних институција се састоје од пет дијелова:

    - Заглавље које се налази на плавој траци у врху странице и које нам даје информацију којој правосудној институцији wеб страница припада. На заглављу се налази машина за претрагу странице као и изборник језика приказа wеб странице.
        
    - Прву разину навигације представља главни изборник који је водоравно постављен испод заглавља странице и сиве је боје. Састоји се од 6 МОДУЛА: Насловница, Рад суда, Оптужнице, Акти, Ваша питања, Односи с јавношћу и Контакт. Сваки од МОДУЛА представља одређену област рада правосудне институције.

    - Након избора једног од МОДУЛА, прелазите на другу разину навигације, која је водоравно постављена испод Главног изборника и црвене је боје. Помоћу овог изборника бирате КАТЕГОРИЈУ Вашег интересовања унутар сваког МОДУЛА.

    - Трећу разину навигације представља вертикални изборник, који се налази испод изборника КАТЕГОРИЈА, на десној страни у односу на дио предвиђен за  садржај. На овом изборнику бирате ПОДКАТЕГОРИЈУ, односно конкретан садржај који вас интересује.

    - Посљедњи дио представља садржајни дио изабране ПОДКАТЕГОРИЈЕ. Тај садржајни дио може бити приказ конкретне вијести или приказ других елемената које одређена ПОДКАТЕГОРИЈА представља¸(слике, линкови, документи).  

    Вијести објављене на wеб страници имају ХТМЛ формат. Документи за које постоји могућност преузимања(доwнлоад-а) са службене wеб странице имају ДОЦ или ПДФ формат.

    Препоручена резолуција екрана за преглед службених wеб страница је 1024x768 пиксела.
    799 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1