• logo
  • osnovna stranica
  • Кантонално тужилаштво Кантона Сарајево

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Поздравна ријеч

    Ријеч главне кантоналне тужитељице
     
     
                Кантонално тужилаштво Кантона Сарајево је самостално и независно државно тијело које у оквиру права и дужности Кантона Сарајево предузима законом утврђене мјере на откривању и гоњењу починилаца кривичних дјела.

                Наш рад се заснива на принципима независности и непристрасности, једнакости, транспарентности, одговорности и професионализма, а све у циљу јачања повјерења грађана у рад правосуђа и јачања владавине права.

                Посебну пажњу посвећујемо усвајању и примјени међународних стандарда у свом раду, поштивању права оштећених, свједока, осумњичених и осталих судионика у поступку.

                Наше активности организујемо тако да повећамо и унапређујемо ефикасност и квалитет рада и институционално јачамо Тужилаштво, како би се у оквиру својих надлежности ефикасно супротставили свим облицима криминалитета. Уз поруку да се криминал не исплати и уз професионалан однос запослених према корисницима услуга Тужилаштва, настојимо да допринесемо да Кантон буде сигурније мјесто за живот и рад.

                Преко наше wеб странице можете пратити рад Тужилаштва, јер ћемо наставити ажурно представљање наших активности, те тако олакшати приступ информацијама од значаја за јавност.

    С поштовањем,

     

                                                        ГЛАВНА КАНТОНАЛНА ТУЖИТЕЉИЦА
                                                                                          Сабина Сарајлија

    6966 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1