• logo
  • osnovna stranica
  • Кантонално тужилаштво Кантона Сарајево

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Поздравна ријеч

    Ријеч в.д. главне кантоналне тужитељице

    Кантонално тужилаштво Кантона Сарајево је највеће тужилаштво у Федерацији Босне и Херцеговине и као такво треба да обавља своју друштвену улогу и функцију а то је да открива и гони починиоце кривичних дјела с циљем осигурања владавине права, једнакости пред законом и сигурности грађана Кантона Сарајево. Моја мисија је да Тужилаштво КС својим проактивним радом, правилно постављеним стратешким циљевима и нултом толеранцијом на сваки облик утицаја на неовисност рада тужилаштва од било којих појединаца или интересних скупина, покажемо јавности да могу и требају имати повјерење у наш рад. Истовремено, одважни да се ухватимо у коштац са најтежим и најсложенијим облицима криминала у оквиру наше надлежности. Задовољење правде је наша примарна мисија.

    Својим радом ћу настојати да грађани Кантона Сарајево и они који су оштећени кривичним дјелима имају разлога за повјерење у рад овог тужилаштва, да осјећају да је то „њихово“ тужилаштво и да приступ правди не овиси од положаја у друштву.

    Такођер, желим да нагласим важност отворене комуникације са медијима и јавношћу. Транспарентност је кључна за изградњу повјерења и разумијевања нашег рада. Увјерена сам да ћемо заједно успјети да остваримо наше циљеве и допринесемо изградњи праведнијег друштва.

    МЕЛИХА ДУГАЛИЈА, в.д. главне тужитељице Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево 

    7479 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1