• logo
  • osnovna stranica
  • Kantonalno tužilaštvo
    Srednjobosanskog kantona

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Optužnice
  • Potvrđene optužnice
  • Odjel privrednog kriminala

    Odjel privrednog kriminala

    Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je dana 20.03.2024. godine optužnicu protiv Ružice Nevjestić zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina iz člana 267. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Travniku dana 22.03.2024. godine.28.03.2024.
    Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Rasima Merdžanića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Udruživanje radi činjenja krivičnog djela iz čl. 340 st. 1 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, krivično djelo Krivotvorenja isprave iz čl. 373 st. 2 u vezi stava 1 i krivično djelo Šumska krađa iz čl. 316 st. 2 KZ F BiH, a u vezi sa članom 54 KZ F BiH, Ešefa Salihagića da je počinio krivično djelo Udruživanje radi činjenja krivičnog djela iz čl. 340 st. 2 KZ F BiH u sticaju sa krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaščenja iz čl. 383 st. 2 KZ F BiH, i Šehović Nedžada da je počinio krivično djelo Udruživanje radi činjenja krivičnog djela iz čl. 340 st. 2 KZ F BiH u sticaju sa krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaščenja iz čl. 383 st. 2 KZ F BiH. Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Kiseljaku.19.02.2024.
    Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku protiv: 1. Elmedin Huskić, 2. Smaje Salčinović zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, 3. Josipa Guja zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi sa stav 1. Krivičnog zakona Federacija Bosna i Hercegovine, 4. GUJA TRADE Društvo sa ograničenom odgovornosti Kiseljak zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi sa članom 128. stav 1. tačka c) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Kantonalnog suda u Novom Travniku.06.02.2024.
    Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu pred Općinskim sudom u Bugojnu protiv notara Denisa Sijamije zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. u vezi sa članom 32. (podstrekavanje) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, te notarke Jasminke Mahmutbegović zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Bugojnu.05.02.2024.
    Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona u saradnji sa Federalnom upravom policije Sarajevo provodilo je složenu istragu protiv bivšeg direktora Javne ustanove za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječenje-lječilište „Reumal“ Fojnica, Eldana Lokmića koja istrage je rezultirala podizanjem optužnice pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku zbog osnovane sumnje da je optuženi Eldan Lokmić počinio produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 3. u vezi sa članom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u sticaju sa produženim krivičnim djelom „sklapanje štetnog ugovora“ iz člana 252. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a sve u vezi sa članom 54 i 55. istog Zakona. Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Kantonalnog suda u Novom Travniku.05.02.2024.
    • 1 - 6 / 51
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 9