• logo
  • osnovna stranica
  • Федерално тужилаштво
    Федерације Босне и Херцеговине

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Муниб Халиловић - главни федерални тужилац

    Муниб Халиловић рођен  је 12. априла 1965. године, у Коњицу. Правни факултет Универзитета у Сарајеву завршио је 1989. године.

    Прво запослење имао је као инспектор за опћи криминал у СЈБ Коњиц и на тој позицији остаје до фебруара 1994. године, када је именован за замјеника главног опћинског јавног тужиоца. На позицији замјеника остаје до 1. јуна 2000. године. Током 1999. и 2000. године, обављао је и дужност вршиоца дужности главног опћинског тужиоца у Коњицу.

    За предсједника Опћинског суда у Коњицу именован је 2000. године и на тој дужности остаје радити до септембра 2003. године. 

    Од новембра 2003. године до марта 2007. године обављао је дужност замјеника главног окружног тужиоца у Источном Сарајеву.

    Од марта 2007. године до јуна 2014. године, био је тужилац Тужилаштва БиХ. Од јуна 2014. до краја 2020. године, обављао је функцију федералног тужиоца Федералног тужилаштва ФБиХ.

    Дужност главног федералног тужиоца Федералног тужилаштва ФБИХ преузео је 1. јануара 2021. године.

    Ангажован је као едукатор судија, тужилаца, адвоката и осталог стручног особља у вези са примјеном материјалног и процесног кривичног законодавства.

    4206 ПРЕГЛЕДА

    Ријеч главног федералног тужитеља

    Поштовани посјетиоци,

    Добро дошли на wеб страницу Федералног тужилаштваФедерације Босне и Херцеговине.

    Надамо се да ћете на овој страници пронаћи информације за које сте заинтересовани.

    Овакав савремени начин комуникације Федералног тужилаштва Федерације Босне и Херцеговине са јавношћу, представља не само остварење наше жеље да рад овог Тужилаштва учинимо транспарентнијим, него и практичну реализацију стратешког циља који смо поставили у области односа са јавношћу са жељом да доступност информацијама, у мјери у којој то закон дозвољава, буде начин грађења међусобног разумијевања и јачања повјерења јавности у рад овог Тужилаштва.

    Бићемо вам веома захвални за све конструктивне приједлоге и сугестије у вези са садржајем наше wеб странице, те ћемо исте с пажњом размотрити у настојању да ова wеб страница садржајно буде што богатија.

    4958 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 2 / 2
    • 1