• logo
  • osnovna stranica
  • Општински суд у Љубушком

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Земљишне књиге

    У земљишнокњижном уреду (грунтовница) Опћинског суда у Љубушком воде се земљишне књиге за некретнине са подручја опћине Љубушки и Груде.

    Земљишнокњижни уред прима захтјеве и одлучује о уписима у земљишне књиге, издаје земљишнокњижне изватке те обавља остале послове сукладно Закону о земљишним књигама у БиХ.
     
    Свака заинтересирана особа може добити Извадак из земљишне књиге уз плаћање судске пристојбе у износу од 10,00 КМ за овјерени пријепис или службени извадак а 5,00 КМ за неовјерени пријепис или
    извадак, а уплата се врши путем купње жупанијских биљега (маркица) или уплатом на рачун јавних прихода у ЖЗХ (види судске пристојбе).

    Приликом тражења Изватка из земљишне књиге потребно је навести што више података о некретнини и власнику (име и презиме, име оца власника некретнине, број парцеле, број земљишнокњижног улошка итд.).

    Захтјеви за издавање земљишнокњижних извадака, захтјеви за укњижбу, забиљежбу, предбиљежбу те остали захтјеви запримају се у земљишнокњижном уреду сваким радним даном од 10:30 – 13:00 сати.


    ЗК уред Љубушки:

     тел:039/852-314

    ЗК уред Груде:

    тел:039/660-938

    Руководитељ ЗК уреда:

    тел:039/831-113




     

    2890 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1