• logo
  • osnovna stranica
  • Општински суд у Коњицу

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Огласна табла
  • Опште информације

    Избор и пријем у радни однос судија, стручних сарадника, државних службеника и намјештеника

            Избор судија и стручних сарадника суда врши се од стране Високог судског и тужилачког вијећа Босне и Херцеговине у складу са важећим прописима.
           Пријем у радни однос државних службеника и намјештеника врши се у складу са законом и Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Опћинског суда у Коњицу.
            Прописи који се примјењују код пријема државних службеника и намјештеника  су слиједећи :
            Код пријема и постављења државних службеника, општи услови  су прописани  одредбама Закона о државној служби у ФБиХ („Сл. новине ФБХ“, број: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, (8/06 и 4/12) и Уредбе о примјени закона о државној служби у ФБиХ у Херцеговачко-неретванском кантону  („Сл. новине ХНК“, број: 1/2012), а посебни услови утврђени су  Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Опћинског суда у Коњицу.
           Код пријема државних намјештеника примјењују се општи услови који су прописани  одредбама Закона о намјештеницима у органима државне службе у ФБиХ („Сл. новине ФБиХ“, број: 49/05), а  посебни услови утврђени су  Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Опћинског суда у Коњицу, који су усаглашени са Уредбом о допунским пословима основне дјелатности и пословима помоћне дјелатности из надлежности органа државне службе које обављају намјештеници („Сл. новине ФБиХ“, број: 69/05).
           Сагласност на Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Опћинског суда у Коњицу, даје Министарство правосуђа, управе и локалне самоуправе ХНК.

    801 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1