• logo
  • osnovna stranica
  • Општински суд у Жепчу

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Унутарње устројство

    Унутарње устројство Опћинског суда у Жепчу уређено је Правилником о организацији и систематизацији радних мјеста Опћинског суда у Жепчу бр. Су 310/04 од 7.10.2004. године којег је донијела Предсједница суда уз претходно прибављено мишљење Високог судског и тужилчког вијећа Босне и Херцеговине и Министарства за правосуђе и управу Зеничко-добојског кантона.
     
    А. Правилником је одређено да се у склопу суда налазе слиједеће организационе јединице:

    1. Судско одјељење;
    2. Одјељење Судске управе којег чине:
        а. одсјек за опће и рачуноводствене послове 
        б. одсјек писарнице
    3. Одјељење за земљишно-књижне послове

    Б. Према Одлуци Високог судског и тужилачког савјета Опћински суд у Жепчу има 4 суца укључујући у тај број и Предсједницу суда. Правилником о унутарњој организацији и систематизацији радних мјеста утврђено је да суд има 14 административних дјелатника који обављају административно техничке и помоћно техничке послове у суду и једног стручног сурадника.

    У складу са Правилником о унутарњој организацији и систематизацији радних мјеста Опћинског суда у Жепчу:

    Предсједник суда

    Предсједник суда организује рад у суду и осигурава да се послови обављају уредно, на вријеме и сукладно Уставу и закону.
    У границама законских овлаштења предсједник суда издаје упуства и наредбе Одјељењу судске управе и Одјељењу за земљишно-књижне послове, врши надзор и контролу рада свих службеника суда и предузима мјере у циљу отклањања запажених пропуста и неправилности у њиховом раду.

    Судско одјељење

    Судско одјељење обавља послове суђења у казнено.правној и грађанско правној парничним,ванпарничним,оставинским, извршним предметима/ области у оквиру надлежности суда утврђене законом.

    Одсјек за опће и рачуноводствене послове

     Одсјек за опће и рачуноводствене послове обавља послове којима се осигуравају увјети за правилан рад и пословање суда, старање да се послови у суду врше уредно и на вријеме , стручне послове у вези са остваривањем права и дужности радника суда, припреме нацрта документа, поступање по дневним наредбама судаца , одржавање списа и уношење информација у електронски  систем регистрирања предмета, вођење статистике, мјере сигурности, припрема коресподенције, претипкавање материјала, вршење послова који се односе на прорачунско и ван-прорачунско финансијско материјално пословање суда као и други послови који по природи припадају у дјелокруг овог одсјека.

    Одсјек писарнице

    Одсјек писарнице обавља послове који се односе на вођење прописаних уписника и помоћних књига, пријем и одашиљање поште, издавање одговарајућих увјерења, одржавање судског депозита, вођење прописаних статистика и евиденција, састављање извјештаја са подацима за прачење рада суда као и други.

    Одјељење за земљишно-књижне послове

    Одјељење за земљишно-књижне књиге односно књиге положених уговора, проводи одлуке суда и других органа у вези са некретнинама, доноси рјешења и издаје увјерења о земљишно-књижном стању и обавља  друге послове који по природи спадају у дјелокруг овог одјељења.

    688 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1