• logo
  • osnovna stranica
  • Окружни привредни суд у Бијељини

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Рад суда
  • Упуте грађанима
  • Разгледање списа

    ОБАВЉАЊЕ УВИДА У СУДСКЕ СПИСЕ И КОПИРАЊЕ

    16.10.2014.

    а) обављање увида у судске списе

    Када странка, њен пуномоћник или друго заинтересовано лице желе обавити увид у судски спис, обраћају се писменим захтјевом референту за унос података, који ће о томе обавијестити судију који поступа у предметном спису или предсједника суда уколико се предмет налази у архиви и исти одобравају увид у спис, а након датог одобрења за увид у спис, исти се обавља  у просторијама суда, на за то предвидјеном мјесту, уз обавезно присуство радника суда, у току радног дана, по правилу, у времену од 10,30 сати до 14,30 сати, а у оправданим случајевима може у току цијелог радног времена.

    б) копирање

    Странка, њен пуномоћник или друго заинтересовано лице, захтјевају копирање судског списа или неког његовог дијела тако што у писаном захтјеву наводе број судског списа у којем траже копирање, као и шта траже да буде копирано у спису, а захтјев мора бити потписан од лица које тражи копирање, предаје се референту за унос података, након чега се захтјев улаже у предметни судски спис, а одобрење за копирање дају поступајући судија односно предсједник суда за архивиране списе. 
    Након одобравања копирања у спису, копирање врше овлаштени радници суда.
    Копирање судских списа по захтјеву странке, њеног пуномоћника или заинтересованог лица, врши се сваког радног дана у времену од 10,30 сати до 14,30 сати, а изузетно може и раније или касније, а ако се копирање не може обавити или довршити у времену из претходног става, исто ће се обавити или довршити сљедећег радног дана.
    На име трошкова папира, тонера и амортизације копир апарата, лице које захтјева копирање дужно је претходно платити новчану накнаду у износу од 0,20 КМ по листу, без обзира да ли је фотокопирање извршено на једној или обје странице.
    Лице које захтјева копирање дужно је доказ о уплаћеној накнади из чл. 13 овога правилника доставити суду прије уручења тражене копије.
    Копирани материјал уручиће се лице које је захтјевало копирање након што суду достави доказ о извршеној уплати новчане накнаде.

     

    2525 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1