• logo
  • osnovna stranica
  • Окружни привредни суд у Бијељини

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Позиви

    17.11.2014.

    Парничне странке у привредним споровима који се воде код окружних привредних судова су правна лица и предузетници.

    Питање доставе па и доставе позива на рочиште, правним лицима и предузетницима уредјено је одредбом чл. 349 Закона о парничном поступку (Сл.гл.РС бр. 58/03, 85/03, 74/05, 63/07, 49/09, 61/13  – у даљем тексту: ЗПП)

    Према наведеној одредби, достава се врши предајом писмена лицу овлаштеном за примање писмена или ако се такво лице не затекне у канцеларији односно радној просторији, раднику који се ту затекне (став 1 у вези чл. 339 ст. 2 Закона) што важи и за правна лица односно предузетнике који нису уписани у одређени судски или други регистар (ст. 2 и 5).

    Ако достава на адресу наведену у тужби не успије, достава се врши на адресу сједишта правног лица уписаног у регистру, а ако достава ни на тој адреси не успије, врши се стављањем писмена на огласну таблу суда и сматра да је достава извршена истеком 15 дана од дана стављања писмена на огласну таблу суда (став 3.).

    Ако је у тужби означена адреса правног лица која је уписана у судском регистру, нема понаваљања доставе на ту адресу, већ се достава врши стављањем писмена на огласну таблу суда (ст. 4).

    У позиву се назначавају мјесто, просторија и вријеме одржавања рочиште, наводе странке и предмет спора, те упозорење за странке као и остале учеснике у поступку на законске посљедице изостанка с рочишта.

    980 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1