• logo
  • osnovna stranica
  • Окружни суд у Источном Сарајеву

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Рад суда
  • Запослени у суду
  • Предсједник суда

    Ријеч предсједника

    16.02.2023.

    Ријеч предсједнице

    Хусић Зинаида, предсједница Окружног суда у Источном Сарајеву

    Дозволите ми да, на самом почетку, пожелим добродошлицу свим посјетиоцима wеб странице Окружног суда у Источном Сарајеву, на који начин можете пронаћи жељене информације које ће вам помоћи у остваривању права, те добити потпуну слику о раду суда.

    Законом о Високом судском и тужилачком вијећу Босне и Херцеговине проведена је реформа правосуђа. Том реформом конституисани су правосудни органи у складу са новим прописима. Овај суд је наставио рад у просторијама привременог карактера, а уз координацију и помоћ, које су нам великодушно обезбиједили Високо судско и тужилачко вијеће Босне и Херцеговине, Влада Краљевине Норвешке, Влада Републике Српске и Општина Источно Ново Сарајево, реконструисана је зграда у којој се данас налазимо и на тај начин су директно помогли у побољшању и обезбјеђењу смјештајних капацитета и материјално техничких услова за професионални и независан рад судија.

    Сматрам неопходним за истаћи да су се, захваљујући судијама Окружног суда у Источном Сарајеву, као и свим запосленим радницима, који су радили у тешким условима, ипак успјели постићи изузетни резултати посебно у погледу смањења броја заосталих предмета.

    Наш основни задатак је досљедно спровођење принципа законитости и уставности, те независно и транспарентно поступање у свим судским поступцима. Циљ нам је да учесницима у поступцима који се проводе пред овим судом омогућимо квалитетну и благовремену правну заштиту уз поштивање принципа једнакости пред законом, као и успостављање повјерења грађана у објективно и непристрасно поступање судија у свим предметима.

    Ваше сугестије и запажања, као и критике и похвале, ће се користити као смјернице за даљи, ефективнији рад суда.

    2818 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1