• logo
  • osnovna stranica
  • Окружни суд у Источном Сарајеву

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Судска одјељења

    12.06.2023.

    Организација Окружног суда Источно Сарајево уређена је правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Окружном суду Источно Сарајево Број: 014-0-СУ-18-000453 од децембра 2018. године.

    Послове дјелокруга рада суда врше основне организационе јединице и то: кривично-прекршајно одјељење, грађанско-управно одјељење и одјељење судске управе.

     1.Кривично-прекршајно одјељење обухвата суђења у првом степену за кривична дјела за која је законом прописана казна већа од 10 година или дуготрајни затвор, поступа у току истраге и након подизања оптужнице, суди за кривична дјела за која је Суд Босне и Херцеговине пренио надлежност, одлучује о жалбама против одлука основних судова, одлучује о ванредном правном лијеку понављање кривичног поступка, одлучује о брисању осуде и престанку мјера безбједности и правних посљедица осуде на основу судске одлуке, пружа међународну правну помоћ у кривичним предметима, те врши и друге послове одређене законом.

     2.Грађанско-управно одјељење врши послове и задатке који се односе на послове другостепеног грађанског судовања, рјешавања сукоба надлежности, те као првостепени суд одлучује у предметима за понављање поступка и управним споровима према сједишту првостепеног органа.

     3.Одјељење судске управе врши послове и задатке који се односе на обезбјеђење услова за ефикасан рад суда, организовање унутрашњих послова у суду, сачињавање извјештаја о раду суда, послове у вези притужби на рад суда и друге послове прописане Законом.

     

    • 1 - 1 / 1
    • 1