• logo
  • osnovna stranica
  • Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Главни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву

    02.07.2019.

    Аница Вукадин 

    Главни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Велика ми је част и одговорност што сам именована на мјесто главног окружног јавног тужиоца једног од Окружних јавних тужилаштава у Републици Српској и Босни и Херцеговини, а то је Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву. Ово сам доживила као признање свог досадашњег рада и настојања кроз сва ранија ангажовања да владавина права постане један од темељних принципа функционисања друштва у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

    У своме петогодишњем мандату, планирам да осигурам квалитетна партнерства кроз добру комуникацију, те иницирање, развијање и провођење заједничких задатка и пројеката са релевантним и значајним партнерским институцијама које имају интерес и утицај на рад овог Тужилаштва.

    У циљу законитог, потпуног и адекватног информисања јавности путем средстава информисања и на други начин, редовно ћемо извјештавати о постигнутим резултатима у раду и стању криминалитета.

    У наредном периоду тужилаштво ће наставити сарадњу са тужилаштвима у земљама регије и шире, на основу међународних мултилатералних и билатералних уговора о сарадњу, ради размјене искустава у гоњењу починилаца најтежих кривичних дјела.

    Тужилаштво ће наставити сарадњу са свим организацијама опредјељеним за остваривања владавине права.

    Дакле, улога јавног тужиоца је јасна, правила су позната, а и циљ је познат. Околности у којима радимо су изразито сложене, а успјех ћемо постићи ако одговорно будемо радили, стручно се оспособљавали и коректно сарађивали са свим субјектима у поступку, наравно и уколико нам буду обезбеђени одговарајући материјални и други услови потребни за рад.

    Као главна тужитељица Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву штитит ћу уставно-правни поредак, привредни и политички систем Републике Српске и Босне и Херцеговине, залагат ћу се за јачање независности и одговорности тужилаца, те за унапређење квалитета и ефикасности правде и за повјерење јавности у рад Тужилаштва.

    2886 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1