• logo
  • osnovna stranica
  • Кантонално тужилаштво
    Зеничко-добојског кантона

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Потврђена оптужница због кривичног дјела угрожавање сигурности

    23.11.2023.

    Кантонално тужилаштво Зеничко-добојског кантона, дана 14.11.2023. године, подигло је оптужницу против Фарука Смаилбеговића због кривичног дјела угрожавање сигурности из члана 183. Став 1. КЗ Ф БиХ.

    Оптужница је у цијелости потврђена дана 16.11.2023. године од стране судије за претходно саслушање Опћинског суда у  Високом.


    *Молимо Вас да при преузимању или преношењу информација које објављује Кантонално тужилаштво Зеничко-добојског кантона о предметима  у којима су особе осумњичене или оптужене за кривична дјела, имате у виду  пресумпцију невиности из цлана 3. Закона о кривичном поступку Ф БиХ у којем је у ставу 1.  дефинисано да се свако сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривња.

     

    Оптужница која се налази у прилогу објаве је анонимизирана у циљу заштите оштећених лица, свједока, службених евиденција…

    770 ПРЕГЛЕДА
    Пратећи документи
  • оптузница Фарук
  • Ријеч Главног тужитеља

    Добро дошли на wеб страницу Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона.

    Са жељом да, у границама којима то закон дозвољава, рад овог тужилаштва учинимо транспарентним и доступним за јавност, креирана је и ова wеб страница, на којој можете пронаћи информације о раду и унутрашњој организацији тужилаштва, информације о подигнутим оптужницама, информације о активностима везаним за предмете који су у раду, годишње извјештаје о раду тужилаштва, као и  Водић и образац за приступ информацијама у складу са Законом о слободи приступа информацијама.

    Ова страница је искључиво намјењена вама, како би остварили наш стратешки циљ -  а то је Изградња повјерења јавности у рад тужилаштва, те развијање осјећаја грађана  да је тужилаштво институција у њиховој служби и у функцији заштите њихових права и слобода и примјене закона на правичан, непристрасан и професионалан начин.

    Надамо се да ћете претрагом наше wеб странице пронаћи много корисних информација.

                                                                                             Главни тужитељ
                                                                                             Весна Какњо

    • 1 - 2 / 2
    • 1