• logo
  • osnovna stranica
  • Кантонално тужилаштво Тузланског кантона

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Односи с јавношћу
  • Медији
  • Особа за односе с јавношћу

    О одјелу за односе с јавношћу

    05.09.2011.

    О одјелу:

    Одјел за односе с јавношћу Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона задужен је за комуникацију са медијима и другим групама јавности који су заинтересирани за рад Тужилаштва. Кључни задатак Одјела је успостављање ефикасне двосмјерне  комуникације са медијима, грађанима, струковним институцијама и  свим групама јавности који потражују информације из Тужилаштва и обратно.

    Комуницирање са заинтересираним странама је изузетно важан процес  у побољшању разумијевања дјеловања институције Тужилаштва,  транспарентности у раду, као и јачања повјерења јавности у кривичне поступке који се воде у Кантоналном тужилаштву ТК. Веома важан дио дјеловања Одјела је да се јачањем повјерења јавности у рад Кантоналног тужилаштва ТК гради имиџ институције и  допринесе јачању повјерења јавности у правосудни систем. Медији  у Босни и Херцеговини имају кључну улогу у томе.

    Одјел медијима доставља Водич за приступ информацијама које су у посједу и  под контролом Кантоналног тужилаштва ТК, те Индеx регистар расположивих информација.

    Уколико сте заинтересирани за информације које су под контролом овог Тужилаштва молимо Вас да пошаљете захтјев за приступ информацијама Одјелу. Уколико желите бити на  е-маил листи за примање саопћења за јавност молимо Вас да нам пошаљете Ваше контакте уз обавезно достављање е-маил адресе.

    По примљеном захтјеву за приступ информацијама Одјел настоји да одговори заинтересираној страни у најкраћем могућем року у зависности од врсте информације која се  тражи и времена потребног за обраду и достављање тражене информације.

    За информисање јавности веома је важна  добра сарадња са медијима  која се базира на фер, коректном и транспарентном извјештавању  али свакако  и поштивању законске регулативе која штити основна људска права и слободе, као и заштиту кривичног поступка.

    Посебно се поштују слиједећа правила при извјештавању:
    • не пласирају се информације које могу да угрозе текуће или будуће истраге
    • не открива се идентитет осумњичених прије него што се донесе рјешење надлежног суда  о њиховом притварању или се не потврди оптужница
    • не објављује се идентитет малољетника који су осумњичени, оштећени или су на било који начин повезани са одређеним кривичним поступком, а нарочито се не објављује идентитет или иницијали дјеце (до 14 година старости)
    • поштује се  претпоставка невиности – сваки осумњичени је невин пред законом док му кривња није доказана правоснажном  судском пресудом
    Одјел охрабрује медије и све друге групе јавности заинтересиране за наш рад за јачање сарадње у наредном периоду.
    Контакти:

    Кантонално тужилаштво Тузланског кантона
    Одјел за односе с јавношћу
    Маршала Тита 137, 75 000 Тузла
    Тел: 035 306-106: факс: 035 306-114; моб: 061 196-156
    е-маил: кт-тузла@правосудје.ба; адмир.арнаутовиц@правосудје.ба
    Адмир Арнаутовић, стручни савјетник за односе с јавношћу

     

    2971 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1