• logo
  • osnovna stranica
  • Основни суд у Вишеграду

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Рад суда
  • Упуте грађанима
  • Овјере и преписи

    Надовјера исправа Apostille печатом

    Свака исправа издата у Општинама Вишеград, Рудо, Рогатица и Ново Горажде мора бити посебно (међународно) овјерена код овог суда да би вриједила на подручју друге државе. Надовјера исправе за употребу у иноземству врши се у писарници основног суда у Вишеграду. За све друге исправе које нису издате у Општинама Вишеград, Рудо, Рогатица и Ново Горажде надовјера се ради у суду општине у којој је издата (тј.у мјесно надлежном суду).

    Уколико нисте сигурни да ли можете извршити надовјеру у овом суду, молимо Вас да нас позовете. У овом суду можете овјерити слиједеће документе: јавне исправе, дипломе и свједочанства, исправе издате у матичним уредима (нпр.извадак из матичне књиге рођених, матичне књиге вјенчаних, матичне књиге умрлих и сл.), потврде (нп.потврда о слободном брачном стању, потрвда о некажњавању издата од полицијске управе Општина Вишеград, Рудо, Рогатица и Ново Горажде, потврда за путовање малољетне особе у друге државе, потврда о животу пензионера и сл.)

    Прије доласка у Суд понијети: личну карту или путну исправу, оргинал исправе коју желите овјерити, пријевод оргинала на језику државе у којој ће се користити. (Овај пријевод требате сачинити код овлаштеног судског тумача. Списак судских тумача налази се у Суду.) потребан број копија исправа коју желите овјерити.

    Након што сте прибавили исправе донесите их у Суд и предајте референту за овјеру исправа.Уредно предати захтјев ће се обрадити истог дана.

    За један примјерак документа који желите овјерити уплаћујете судску таксу у износу од 15,00 КМ, те за сваку наредну овјеру уколико имате више докумената за овјерити. Судску таксу можете уплатити у банци или пошти на наш трансакцијски број рачуна: 5620990000055687, врста прихода: 722211, општина: 113.

    Све додатне информације можете добити изравно од референта писарнице или путем телефона.

     

    736 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1