• logo
  • osnovna stranica
  • Кантонални суд у Тузли

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Ваша питања
  • Често постављана питања
  • Често постављана питања

    Како добити информације о предмету

    Службеник у пријемној канцеларији суда има приступ ЦМС апликацији. Кроз ту апликацију се воде сви поступци у Суду.

    Основне податке о предмету типа: "број предмета ,странке у предемету, поднесци у предмету, заказано рочиште и слично" можете добити од тог службеника,  а ако Вам је потребан увид у спис потребно је предати писмени захтјев, са назнаком  броја списа који се тражи на увид, у пријемну канцеларију суда. Захтјев ће бити ријешен у складу са прописаним правилима.

    8472 ПРЕГЛЕДА

    Како доћи на разговор код Предсједника суда?

    Странке које желе пријем код предсједника суда потребно је да поднесу писмени захтјев са навођењем разлога за пријем код предсједника суда , са евентуалном назнаком броја предмета или назнаком имена странака на које се предмет односи.

    Уколико странка не буде задовољна одговором на свој писмени захтјев омогућит ће се истој пријем код предсједника суда. Предсједник суда прима странке сваког посљедњег четвртка у мјесецу у времену од 14,00 до 15,00 сати.

    Странке изван сједишта суда из оправданих разлога могу се примити и другим радним даном уколико се оцијени да је њихов захтјев оправдан и тражи хитно поступање.

    8182 ПРЕГЛЕДА

    Како поднијети захтјев за приступ информацијама?

    Захтјев за приступ информацијама подноси се у писменој форми Кантоналном суду у Тузли, на једном од службених језика у употреби у Ф БиХ.

    Захтјев мора имати довољно података о облику, односно природи информације како би се омогућило да давалац информације (овај суд) уз разуман напор пронађе и стави на увид тражену информацију.

    Захтјев за давање информације мора бити потписан од особе која исту захтјева, са тачном адресом пребивалишта, односно боравишта и ЈМБГ са назнаком телефонског броја за контакт.

    Захтјев се предаје у пријемну канцеларију суда, путем поште на адресу суда или путем wеб портала.

    Захтјев који се односи на личну информацију подноситеља захтјева, поред претходно наведених података и услова, може поднијети само физичко лице на које се захтјев односи, односно његов законски заступник или лице које је подносилац захтјева писмено овластио за приступ информацији.

    Ако захтјев поднесе физичко лице на које се захтјев односи, то лице је дужно да потпише захтјев и покаже прописану личну исправу са фотографијом. Ако захтјев поднесе законски заступник или лице које је подносилац захтјева писмено овластио за приступ информацији, то лице дужно је поднијети доказ о законском заступању, односно пуномоћ, као и копију личне исправе подносиоца захтјева.

     

    8053 ПРЕГЛЕДА

    Како могу доћи до судије у поступку?

    До судије који суди у Вашем поступку није дозвољено долазити без позива.

    7988 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 4 / 4
    • 1