• logo
  • osnovna stranica
  • Општински суд у Калесији

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Односи с јавношћу
  • Публикације
  • Промотивни материјали

    Промотивни материјали

    Почела је промотивна медијска кампања Пројекта унапређење ефикасности правосуђа (Пројекат) који уз финансијску подршку Европске уније, Норвешке и Шведске проводи Високо судско и тужилачко вијеће Босне и Херцеговине. Кампања подразумијева емитовање промотивног видео спота и радио џингла путем електронских медија, ТВ и радио станица, БХРТ и РТРС које покривају подручја у којима се налазе циљни судови Пројекта. Видео спот се може погледати овдје.

    Израда видео спота и радио џингла је информативног и промотивног карактера и има за циљ информисање, повећање знања и разумијевања шире јавности, крајњих корисника судова о циљевима, активностима и резултатима Пројекта. Имплементација ове активности је само дио укупних активности из компоненте комуникације и видљивости Пројекта.

    ВСТВ БиХ ће наставити пружати подршку имплементацији активности које за циљ имају информисање и подизање свијести шире јавности, односно крајњих корисника судова, о правосуђу уопште, проблемима и препрекама с којима се судови и правосуђе суочавају, одлукама судова да заједно са Пројектом поправе и унаприједе ситуацију као и о улози донатора, ВСТВ-а БиХ и судова партнера у Пројекту, чиме се ствара јаснија и исправнија слика о постигнутим резултатима те обезбјеђује подршка и повјерење грађана у правосудне институције.

    За више информација молимо да се обратите Кабинету Предсједништва ВСТВ-а БиХ на телефон 033 707 570 или мобилни телефон 061 131 785.

    -КРАЈ-

    462 ПРЕГЛЕДА

    Права и дужности оштећених и свједока у кривичном поступку

    09.12.2011.

    У циљу бољег информисања лица која су оштећена кривичним дјелом, као и свједока у кривичном поступку, Мисија ОСЦЕ-а у БиХ је припремила летак под називом "Упознај своја права и дужности".

    Овај летак оштећенима и свједоцима у кривичном поступку даје јасна и конкретна објашњења њихових права и обавеза, и на тај начин олакшава њихово судјеловање у кривичном поступку.
    Поред овога, оштећенима је на располагању и образац намијењен подношењу имовинско-правног захтјева у оквиру кривичног поступка.

    Примјена овог упутства и обрасца има за циљ олакшати остваривање права оштећених у кривичном поступку у БиХ, те пружити подршку оштећенима кроз осигуравање практичних информација о њиховом правном положају.

    Извор вијести: Високо судско и тужилачко вијеће БиХ
    • 1 - 2 / 2
    • 1