• logo
  • osnovna stranica
  • Општински суд у Орашју

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Рад суда
  • Упуте грађанима
  • Увјерења и потврде

    Издавање увјерења и потврда

    31.08.2010.

    Опћински суд у Орашју издаје слиједећа увјерења и потврде:

    - увјерење да се против одређене особе не води казнени поступак,

    - увјерење да се против одређене особе не води прекршајни поступак и да није прекршајно кажњавана,

    - увјерење да особи није одузето родитељско право,

    - увјерење да није вођен поступак одузимања пословне способности,

    - потврда да је покренут, односно да није покренут брачни спор.

    За издавање ових увјерења и потврда потребно је поднијети замолбу у писменом облику и при том приложити доказ о уплаћеној судској такси.

    Замолбе за издавање потврда и увјерења уз доказ о уплати таксе предају се у Пријемној канцеларији овог Суда ( соба бр. 1.) гдје се и подижу.

    Увјерење о невођењу прекршајног поступка

    Овим увјерењем доказујете да против Вас није поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступка од стране надлежног органа пред Опћинским судом у Орашју. Образац Захтјева за издавање увјерења можете преузети у писарници прекршајног одјела Опћинског суда у Орашју.

    Увјерење о забрани обављања дјелатности

    Овим увјерењем доказујете да против Вас није изречена заштитна мјера забране обављања одређене дјелатности. Образац Захтјева за издавање увјерења можете преузети у писарници прекршајног одјела Опћинског суда у Орашју.

    Увјерење о невођењу казненог поступка

    Овим увјерењем доказујете да против Вас није подигнута оптужница која је стала на правну снагу, а ни изречена неправомоћна осуђујућа пресуда за казнена дјела за која се предвиђа новчана казна или затвор. Захтјев за издавање увјерења подноси се у писарници Опћинског суда у Орашју (уред бр. 1-приземље) уз предочење особне исказнице.

    Увјерење да против привредног друштва није покренут поступак ликвидације нити стечаја

    Ова увјерења се издају у уреду број 4. Потребно је поднијети захтјев у писменом облику на коме је обвезан печат фирме, након што се изврши потребна провјера података, уплаћује се такса у износу од 15,00 КМ на сљедећи број трансакцијског рачуна код УниЦредит Банк : Депозитни рачун јавних прихода Посавског кантона број 3380002210457121 , врста прихода: 722221.

    Увјерења за судјеловање на тендеру

    За судјеловање на тендеру суд издаје увјерење да подносилтељ захтјева није проглашен кривим за озбиљан професионални прекршај од стране надлежног суда у раздобљу од пет година који је претходио датуму подношења захтјева или понуде.

    За добијање увјерења потребно је поднијети Захтјев за издавања увјерења у писменом облику те га предати у пријемној канцеларији суда.

    За поднесак којим се тражи издавање увјерења плаћа се такса у износу од 5,00 КМ а за издато увјерење плаћа се такса у износу 10,00 КМ.

    1150 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1