• logo
  • osnovna stranica
  • Основни суд у Козарској Дубици

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Земљишне књиге

    Земљишно-книжна канцеларија Основног суда сада је измјештена из просторија Основног суда, и сада се налази у склопу Републичке управе за геодетске и имовинскоправне послове Републике Српске, Подручна јединица Козарска Дубица, која се налази у Светосавској улици.  

         Овим је је окончан процес предаје земљишних књига нашег суда са осталом пратећом документацијом, опремом и радницима грунтовнице који су били запослени на недоређено вријеме Републичкој управи за геодетске и имовинскоправне послове Републике Српске, Подручној јединици Козарска Дубица. 

         Предаја земљишних књига је обавеза свих основних судова у РС према РУГИПП а у складу са одредбама (Службени гласник Републике Српске број: 60/11).

         Законом о катастру прописано је да најаксније у року од 6 мјесеци од дана ступања истог на снагу (16.06.2011. год.), подручне организационе јединице РУГИПП преузеће све земљишне књиге и осталу пратећу документацију од надлежних судова у Републици Српској.

         Такође поменути закон предвиђа да у року од 6 мјесеци од ступања на снагу истог, РУГИПП ће преузети сву опрему и службена лица која су била у радном односу на недоређено вријеме у земљишнокњижним канцеларијама основних судова.

         Примопредају земљишних књига и остале пратеће документације обављају шефови подручних организационих јединица РУГИПП и предсједници основних судова, о чему састављају посебан записник који потписују и овјеравају службеним печатима.

         По преузимању земљишних књига подручне организационе јединице РУГИПП настављају коришћење и одржавање евиденције у земљишним књигама у складу са одредбама Закона о катастру Републике Српске.

    Детаљније о електронским земљишним књигама на Порталу електронских земљишних књига РС

    1055 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1