• logo
  • osnovna stranica
  • Општински суд у Banovićima

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Продужен притвор осумњиченом М.Ш.

    23.04.2024.

    Кривично вијеће Опћинског суда у Бановићима, на приједлог Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона, продужило је притвор осумњиченом Ш.М за  наредна два мјесеца , због основане сумње да је починио кривична дјело: Угрожавање сигурности из члана 183. став 2. КЗ ФБиХ, у вези са ставом 1. у продуженом трајању у стицају са кривичним дјелом-Насилничко понашање из члана 362. став 2. у вези са ставом 1. КЗ ФБиХ

    Мјера притвора је одређена из разлога прописаних чланом 146. став 1. тачка ц) Закона о кривичном поступку Федерације Босне и Херцеговине  (ЗКП ФБиХ) у вези са чланом 46. став 1. Закона о измјенама и допунама ЗКП-а ФБиХ.

    14 ПРЕГЛЕДА

    Оптуженом А.А. Изречена осуђујућа пресуда због кривичног дјела Изазивање опће опасности

    14.02.2024.

    Дана 12.02.2024. године Опћински суд у Бановићима донио је и јавно објавио осуђујућу пресуду у кривичном предмету против оптуженог А.А. због кривичног дјела Изазивање опће опасности из члана 323. став 1. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине (тачка 1), кривичног дјела из члана 72. Закона о оружју и муницији Тузланског кантона (тачка 2) и кривичног дјела Напад на службену особу у вршењу посłова сигурности из члана 359. став 1. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине (тачка 3), а све у вези са чланом 54. Кривичног  закона Федерације Босне и Херцеговине.

    Првостепеном пресудом оптуженом је изречена јединствена казна затвора у трајању од 1 године и 8 мјесеци, истом пресудом на основу члана 72. став 2. Закона о оружју и муницији Тузланског кантона, члана 72. и 78. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине, изречена је сигурносна мјера – одузимања ватреног оружја

    Против ове пресуде дозвољена је жалба Кантоналном суду у Тузли.

    Истиг дана донесено је Рјешење којим се оптуженом продужава притвор на период од најдуже девет мјесеци, рачунајући од 12.02.2024. године, као дана изрицања пресуде.

    Молимо да при преузимању или преношењу ове информације имате у виду пресумпцију невиности из члана 3. Закона о кривичном поступку Федерације БиХ у којем је у ставу 1. дефинисано да се свако сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривња

     

    42 ПРЕГЛЕДА

    Правоснажна осуђујућа пресуда због кривичног дјела Спречавање службене особе у вршењу службене радње

    29.12.2023.

    Кантонални суд у Тузли потврдио је првостепену осуђујућу пресуду Опћинског суда у Бановићима у кривичном предмету против оптуженог С.Е. којом је оглашен кривим да је извршио кривично дјело – Спречавање службене особе у вршењу службене радње из члана 358.став 3. у вези са ставом 1. и чланом 28. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине ( КЗ ФБИХ ).

    Оптуженом је потврђена првостепено изречена увјетна осуда којом је утврђена казна затвора у трајању од 1 (једне) године и 6 (шест) мјесеци а која се неће извршити уколико оптужени у року од 4 (четири) године не почини ново кривично дјело.

    71 ПРЕГЛЕДА

    Потврђена првостепена пресуда за мобинг

    27.12.2023.

    Кантонални суд у Тузли потврдио је првостепену пресуду Опћинског суда у Бановићима у правној ствари тужитељице Х.Х. против туженог РМУ“Бановићи“ д.д. Бановићи из члана  9. Закона о раду ФБИХ у вези са чланом 4.став 3. Закона о забрани дискриминације БИХ а којом је утврђено да тужени није проводио мобинг над тужитељицом. 

    118 ПРЕГЛЕДА
    Пратећи документи
  • Пресуда-127 0 Рс 077259 21 Рс
  • Потврђена првостепена осуђујућа пресуда

    21.11.2023.

    Кантонални суд у Тузли потврдио је првостепену осуђујућу пресуду Опћинског суда у Бановићима у кривичном предмету против оптуженог Е.А. којом је оглашен кривим да је извршио кривично дјело – Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога из члана 238.став 1. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине (КЗ ФБИХ) у вези са чланом 64. став 3. КЗ ФБИХ.

    Оптуженом је потврђена првостепено изречена казна затвора у трајању од 1 (једне) године и 2 (два) мјесеца

    43 ПРЕГЛЕДА
    Пратећи документи
  • Пресуда - 127 0 К 075386 22 К
  • Потврђена осуђујућа пресуда због продуженог кривичног дјела насилничко понашање

    19.10.2023.

    Кантонални суд у Тузли потврдио је првостепену осуђујућу пресуду Опћинског суда у Бановићима у кривичном предмету против оптуженог Ш.М., којом је оглашен кривим због продуженог кривичног  дјела насилничко понашање из члана 362. став 1. Кривичног закона Федерације БиХ у вези са чланом 55. истог закона.

    Оптуженом је потврђена првостепено изречена казна затвора у трајању од 6 (шест) мјесеци и истовремено одређено да се та казна неће извршити ако оптужени у року од 2 (двије) године не учини ново кривично дјело.


    54 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 6 / 7
    • 1
    • 2