• logo
  • osnovna stranica
  • Републичко јавно тужилаштво
    Републике Српске

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Односи с јавношћу
  • Вијести
  • Саопштења за јавност

    Саопштења за јавност

    Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Тужилаштва у Републици Српској у протеклој години ријешила су 84% предмета који су имали статус старог предмета на почетку 2022. године, закључак је Колегија главних тужилаца тужилаштава у Републици Српској који је одржан 09. и 10. фебруара ове године у Теслићу.14.02.2023.
    Републичком јавном тужилаштву, достављена је кривична пријава коју је поднио Драшко Станивуковић, градоначелник Бања Луке, против Алена Шеранића, министра здравља и социјалне заштите РС, Владе Ђајића, директора УКЦ РС Српске и Станислава Чађе, директора АД “ТЕХНОГАС” Лакташи због постојања основа сумње да су ова лица починила више кривичних дјела, од којих и кривична дјела Удруживање ради вршења кривичних дјела, Злоупотреба службеног положаја или овлашћења и Несавјестан рад у служби.11.04.2022.
    Проширени колегијум тужилаца Републичког јавног тужилаштва којег чине главни републички јавни тужилац, замјеници главног републичког јавног тужиоца, сви републички јавни тужиоци и главни окружни јавни тужиоци, на сједници одржаној у Бања Луци, оштро су осудили све чешће нападе, притиске, омаловажавања, те тешке и неаргументоване оптужбе на рад тужилаца, које долазе од стране носилаца политичких функција.04.04.2022.
    Поводом навода члана Предсједништва Босне и Херцеговине Милорада Додика изнесених на конференцији за новинаре, у којима је говорећи о убиству начелника Сектора Криминалистичке полиције ПУ Приједор, Раденка Башића, оптужио Окружно јавно тужилаштво у Приједору и Републичко јавно тужилаштво Републике Српске за опструкцију у откривању и гоњењу учиниоца овог кривичног дјела26.03.2022.
    • 1 - 4 / 4
    • 1