• logo
  • osnovna stranica
  • Opštinski sud u Konjicu

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Oglasna ploča
  • Opšte informacije

    Izbor i prijem u radni odnos sudija, stručnih saradnika, državnih službenika i namještenika

            Izbor sudija i stručnih saradnika suda vrši se od strane Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine u skladu sa važećim propisima.
           Prijem u radni odnos državnih službenika i namještenika vrši se u skladu sa zakonom i Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Općinskog suda u Konjicu.
            Propisi koji se primjenjuju kod prijema državnih službenika i namještenika  su slijedeći :
            Kod prijema i postavljenja državnih službenika, opšti uslovi  su propisani  odredbama Zakona o državnoj službi u FBiH („Sl. novine FBH“, broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, (8/06 i 4/12) i Uredbe o primjeni zakona o državnoj službi u FBiH u Hercegovačko-neretvanskom kantonu  („Sl. novine HNK“, broj: 1/2012), a posebni uslovi utvrđeni su  Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Općinskog suda u Konjicu.
           Kod prijema državnih namještenika primjenjuju se opšti uslovi koji su propisani  odredbama Zakona o namještenicima u organima državne službe u FBiH („Sl. novine FBiH“, broj: 49/05), a  posebni uslovi utvrđeni su  Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Općinskog suda u Konjicu, koji su usaglašeni sa Uredbom o dopunskim poslovima osnovne djelatnosti i poslovima pomoćne djelatnosti iz nadležnosti organa državne službe koje obavljaju namještenici („Sl. novine FBiH“, broj: 69/05).
           Saglasnost na Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Općinskog suda u Konjicu, daje Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNK.

    732 PREGLEDA
    • 1 - 1 / 1
    • 1