• logo
  • osnovna stranica
  • Opštinski sud u Kalesiji

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Odnosi s javnošću
  • Publikacije
  • Promotivni materijali

    Promotivni materijali

    Počela je promotivna medijska kampanja Projekta unapređenje efikasnosti pravosuđa (Projekat) koji uz finansijsku podršku Evropske unije, Norveške i Švedske provodi Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine. Kampanja podrazumijeva emitovanje promotivnog video spota i radio džingla putem elektronskih medija, TV i radio stanica, BHRT i RTRS koje pokrivaju područja u kojima se nalaze ciljni sudovi Projekta. Video spot se može pogledati ovdje.

    Izrada video spota i radio džingla je informativnog i promotivnog karaktera i ima za cilj informisanje, povećanje znanja i razumijevanja šire javnosti, krajnjih korisnika sudova o ciljevima, aktivnostima i rezultatima Projekta. Implementacija ove aktivnosti je samo dio ukupnih aktivnosti iz komponente komunikacije i vidljivosti Projekta.

    VSTV BiH će nastaviti pružati podršku implementaciji aktivnosti koje za cilj imaju informisanje i podizanje svijesti šire javnosti, odnosno krajnjih korisnika sudova, o pravosuđu uopšte, problemima i preprekama s kojima se sudovi i pravosuđe suočavaju, odlukama sudova da zajedno sa Projektom poprave i unaprijede situaciju kao i o ulozi donatora, VSTV-a BiH i sudova partnera u Projektu, čime se stvara jasnija i ispravnija slika o postignutim rezultatima te obezbjeđuje podrška i povjerenje građana u pravosudne institucije.

    Za više informacija molimo da se obratite Kabinetu Predsjedništva VSTV-a BiH na telefon 033 707 570 ili mobilni telefon 061 131 785.

    -KRAJ-

    456 PREGLEDA

    Prava i dužnosti oštećenih i svjedoka u krivičnom postupku

    09.12.2011.

    U cilju boljeg informisanja lica koja su oštećena krivičnim djelom, kao i svjedoka u krivičnom postupku, Misija OSCE-a u BiH je pripremila letak pod nazivom "Upoznaj svoja prava i dužnosti".

    Ovaj letak oštećenima i svjedocima u krivičnom postupku daje jasna i konkretna objašnjenja njihovih prava i obaveza, i na taj način olakšava njihovo sudjelovanje u krivičnom postupku.
    Pored ovoga, oštećenima je na raspolaganju i obrazac namijenjen podnošenju imovinsko-pravnog zahtjeva u okviru krivičnog postupka.

    Primjena ovog uputstva i obrasca ima za cilj olakšati ostvarivanje prava oštećenih u krivičnom postupku u BiH, te pružiti podršku oštećenima kroz osiguravanje praktičnih informacija o njihovom pravnom položaju.

    Izvor vijesti: Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH
    • 1 - 2 / 2
    • 1