• logo
  • osnovna stranica
  • Republic Public Prosecutor's Office of
    Republika Srpska

    Go to main content
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Recent News

    Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske danas je domaćin XXIX redovnog sastanka rukovodilaca tužilaštava i policijskih tijela na strateškom nivou. Ovaj vid saradnje tužilaštava i policije realizuje se uz podršku Odjela za unapređenje efikasnosti i kvaliteta rada u tužilaštvima i Projekta „Jačanja tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa” Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Bosne i Hercegovine.21.09.2023.
    U Republičkom javnom tužilaštvu dana 24. i 25.10.2022. godine održana je interna edukacija javnog nastupa čiji je cilj da polaznici unaprijede vještine jasnog, transparentnog i sveobuhvatnog komuniciranja sa javnošću, vodeći računa da navedena komunikacija bude zasnovana na osnovnim ključnim načelima i standardima iz oblasti odnosa sa javnošću.25.10.2022.
    Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je danas sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Milana Novitovića, v.d. direktora u Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske, zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.28.09.2022.
    Vrhovni sud RS, odlučujući o žalbi Republičkog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uloženoj na presudu Okružnog suda u Banjaluci od 06.10.2020. godine, kojom su optuženi Aleksandar Deurić, Dragan Grulović, Željka Milinković i Doris Kremenović, oslobođeni optužbi za zloupotrebe u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove, donio je rješenje kojim se uvažava žalba tužilaštva, ukida prvostepena presuda i predmet vraća prvostepenom sudu na ponovno suđenje.23.09.2022.
    Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića, direktora „Procontrol“ d.o.o. Banja Luka Slavka Bojića, bivšeg direktora „Sineks laboratorija“ d.o.o. Sanija Crljića, direktora „Travel for fun“d.o.o Banja Luka Saše Markovića i direktora „Promeding“ d.o.o. Laktaši, Dragana Dubravca. 22.09.2022.
    • 1 - 6 / 7
    • 1
    • 2