Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Okrugli sto „Unapređenje izvršnog postupka u BiH odabirom efikasnog sredstva izvršenja“

02.02.2018.

Okrugli sto pod nazivom „Unapređenje izvršnog postupka u BiH odabirom efikasnog sredstva izvršenja“ održaće se 6. februara 2018. godine, s početkom u 9 sati, u hotelu Terme, Ilidža. Ovaj događaj organizuje Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) u okviru projekta Unapređenje efikasnosti sudova i odgovornosti sudija i tužilaca u BiH – druga faza kojeg finansira Vlada Švedske.

Svrha okruglog stola je otvaranje javnog dijaloga o identifikaciji optimalnog modela sistemskog rješenja izvršnog postupka u BiH i istovremena promocija efikasnog sredstva izvršenja u skladu s važećim zakonima u BiH i preporukama EU. Planirana je diskusija i  izlaganje dosadašnje prakse  pristupa podacima dužnika u izvršnom postupku koji se u zakonu smatraju ličnim, te podliježu zaštiti, iz ugla Agencije za zaštitu ličnih podataka, tražitelja izvršenja/tužitelja, kontrolora podataka i sudova.

Polazna osnova za diskusiju biće zaključci međudržavne radionice „Reforma izvršnog postupka – način unapređenja efikasnosti pravosuđa“ koja je održana u septembru 2017. godine u saradnji sa Generalnom direkcijom Evropske komisije za proširenje putem Instrumenta za tehničku/savjetodavnu pomoć i razmjenu informacija (TAIEX) kao i „Analiza  zakonodavnih izmjena za izmještanje komunalnih/izvršnih predmeta iz sudova formiranjem javnih ili privatnih agencija” koju su 2015. godine stručnjaci VSTV-a BiH izradili s ciljem pronalaženja najboljeg rješenja za reformu izvršnog postupka.

Učesnici okruglog stola su predstavnici pravosudnih institucija, javnih komunalnih preduzeća, ovlaštenih kontrolora ličnih podataka kao i relevantnih pokretača izvršnog postupka.

Za više informacija molimo da se obratite Kabinetu Predsjedništva VSTV-a BiH na telefone 033 707 570 ili mobilni telefon 061 131 785.                                                       

- KRAJ-


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Dnevni red Izvrsni postupak